Septynerius metus nuo pat paauglystės Nadya Suleman bandė susilaukti kūdikio, tačiau tris kartus patyrė persileidimą, o dirbtinis apvaisinimas ir vaisingumo vaistai taip pat nedavė teigiamų rezultatų, rašo newsday.com.

2000 m., kai dėl nugaros sužalojimo ir negalėjimo turėti vaikų susirgo sunkia depresija, ji prasitarė savo psichiatrui, kad kankina mintys apie savižudybę.

Daug dienų ji neišlipdavo iš lovos. Vienam gydytojui paklausus, kokios veiklos ji atsisakė, moteris atsakė: „Visko“. Tais pačiais metais ji pabandė dirbtinį apvaisinimą ir pastojo.

„Ir tada, viskas ėmė klostytis gerai“, - pasakojo moteris. Iš Kalifornijos valstijos šimto puslapių dokumentų, kuriuos peržiūrėjo „Los Angeles Times“ žurnalistai, ir pirmo jos interviu iš ligoninės ištraukų, žurnalistams pradėjo ryškėti 33 metų moters, kuri praėjusią savaitę pagimdė aštuonis kūdikius, paveikslas.

Iki tol turėjo 6 vaikus

N. Suleman susilaukė daug kritikos dėl aštuonetuko gimdymo, nes ji jau turi šešis vaikus ir yra vieniša motina, gyvenanti su savo tėvais. NBC vykusio interviu su Anna Curry metu ji bandė paaiškinti, kodėl ji norėjo turėti tiek daug vaikų.

„Man tiesiog trūko tam tikrų ryšių ir santykių su kitu žmogumi, kurių, aš manau, man labai trūko augant“,- sakė N. Suleman.

„Kai buvau vaikas, nejaučiau, kad galiu kontroliuoti savo aplinką. Aš jaučiausi bejėgė. Tai suteikė man pojūtį, kad viskas jau yra iš anksto nuspręsta. Prisimindama savo vaikystę, žinau, kad tai buvo nepraktiška. Tai buvo gana nepraktiška, bet kas nėra?“, - teigė NBC išplatintame interviu N. Suleman, daugiau nebeplėtojusi šių savo minčių. Interviu su aštuonetuko motina bus parodytas pirmadienį per NBC laidoje „Today“ ir antradienį – „Dateline NBC“.

Pasak N. Suleman, jos vaikystė privertė ją dar labiau norėti turėti daug vaikų.

„Tai visada buvo mano svajonė turėti didelę šeimą, milžinišką šeimą“, - sakė moteris.

Pusiau lietuvė

N. Suleman jos dokumentus dėl darbo užmokesčio kompensacijos tikrinusiam gydytojui pasakojo, kad ji gimė Fulertone, augo „saugioje ir rūpesčių nekeliančioje“ aplinkoje La Puente mieste.

Mokykloje jos pažymiai buvo „daug geresni nei vidutiniai“ ir jai patiko mokytis. Ji apibūdino save kaip „pusiau arabę, pusiau lietuvę“. Pasak jos, ji buvo auginama kaip protestantė ir toliau praktikuoja šią religiją. Ji apibūdinama kaip mėgstanti bendrauti, draugiška moteris, buvusi sporto komandos palaikymo grupės šokėja, kuri turi daug draugų, mėgsta skaityti ir rašyti.

FAKTAI

Dar žinoma Nadyos Doud pavarde

Amžius: 2009 m. sukako 33 m.

Draugai ir artimieji pasakoja, kad Nadya Suleman dirbo laborante psichiatrijos klinikoje, kol susižeidė nugarą ir nustojo dirbti.

2008 m. sausį išsiskyrė su Marcosu Gutierrezu.

Motina Angela Suleman teigė, kad visų vaikų Nadya susilaukė, pastojusi dirbtinio apvaisinimo būdu.

Keturių Nadyos vaikų tėvas yra Davidas Slomanas.

2006 m. Kalifornijos valstijoje, Fulertone gavo bakalauro laipsnį, studijavo vaiko vystymąsi.

Turėjo šešis vaikus, o 2009 m. sausį pagimdė aštuonis kūdikius.

Gyvena Kalifornijoje Whittier mieste su tėvais.

Vaikų amžius: septyneri, šešeri, penkeri, treji, dvejų metų dvyniai ir aštuoni naujagimiai (šeši berniukai ir dvi mergaitės).

Vienas vaikas serga autizmu.

Nadyos tėvas kilęs iš Irako.

Šeima gyvena apie 150 kvadratinių metrų name Kalifornijos valstijoje, Whittier mieste.

Maždaug 1,5 m. prieš aštuonetuko gimimą jos senelė Angela Suleman paskelbė asmeninį bankrotą ir išsikėlė iš jų namo.

Nadyos tėvas teigė žurnalistams, kad jie turi kitą „didelį namą“. „Niekada nesužinosite, kur jis“, – pareiškė vyriškis.

Nadyos tėvas teigė grįšiantis į Iraką ir dirbsiantis vertėju ir vairuotoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)