Kiara Crislayne de Moura dos Santos buvo paguldyta į Faustino Riscarolli ligoninę Koreja Pinto mieste, Brazilijos Santa Katarinos valstijoje, ankstyvą spalio 19 d. rytą.

Galiausiai gydytojai nustatė, kad mergaitė nekvėpuoja ir jos širdis neplaka, todėl netrukus po to, kai buvo paguldyta į ligoninę, paskelbė ją mirusia.

Praėjus vos dviem valandoms po to, kai Kiara buvo paskelbta mirusia, laidojimo namų direktorius Aureo Arruda Ramosas paėmė jos kūną iš morgo ir kartu su Kiaros tėvais pradėjo vykdyti niūrią užduotį – ruoštis vėliau tą pačią dieną vyksiančioms Kiaros laidotuvėms.

Laidotuvės prasidėjo tą pačią dieną 19 val., tačiau pamaldos buvo staiga nutrauktos, kai vienas iš gedėtojų pastebėjo, kad kūdikio rankytė judėjo atvirame karste.

Kai vienas gedėtojas puolė prie karsto ir palietė kūdikio rankytę, jos pirštukai, kaip pranešama, susugniaužė, todėl buvo skubama suteikti kūdikiui gyvybiškai svarbią pagalbą, tikintis, kad ją pavyks išgelbėti.

Į gedulingas pamaldas atskubėję gelbėtojai nustatė, kad mergaitė vis dar turi pulsą.

Jie taip pat nerado jokių vadinamojo rigor mortis (kūno sukietėjimo) pėdsakų, dėl kurio paprastai kūnas sustingsta praėjus šešioms–aštuonioms valandoms po mirties.

Mažylės įsotinimo deguonimi lygis buvo 84 procentai. Tai – gerokai mažiau nei 90 procentų riba, kuri laikoma rimtu sveikatos sutrikimu.

Paramedikai skubiai nugabeno kūdikį į ligoninę.

Tačiau, kai Kiara vėl buvo atvežta ligoninę, jos širdutė vėl sustojo ir ji antrą kartą per mažiau nei 24 valandas buvo paskelbta mirusia.

Širdgėlos kamuojamas mažylės tėtis Cristiano Santosas Brazilijos žiniasklaidai sakė: „Mes jau buvome sugniuždyti. Paskui atsirado šiek tiek vilties, bet galiausiai atsitiko tai, kas atsitiko“.

Brazilijos specializuota mokslinė policija ligoninėje dėl šio įvykio pradėjo tyrimą. Gydymo įstaigos atstovai prisipažino, kad paskelbė vaiką mirusiu likus 16 valandų iki nustatant jai pulsą kūdikio laidotuvėse.

Vėliau ta pati ligoninė dar kartą patvirtino kūdikio mirtį, kai vaikas vėl buvo atgabentas.

Vėliau Koreja Pinto savivaldybė atsiprašė Kiaros šeimos ir pažadėjo atlikti išsamų tyrimą bei per 30 dienų pateikti ataskaitą.

Savivaldybės atstovas spaudai sakė: „Koreja Pinto savivaldybė pakartoja savo įsipareigojimą teikti geriausią priežiūrą visiems piliečiams ir pabrėžia, kad joks specialistas jokiomis aplinkybėmis negali išduoti pažymų ar pareiškimų tinkamai nepatvirtinęs paciento būklės.

Be to, visi sveikatos priežiūros specialistai yra nuolat orientuojami ir mokomi, užtikrinant, kad žmonių gyvybė ir gerovė visada būtų prioritetas“.

Šiuo metu neaišku, ar Kiaros tėvai ketina imtis teisinių veiksmų prieš ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)