Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotoja Daiva Švelnienė teigia, kad skaičiai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo labai grėsmingai. Anot jos, maisto kontrolė yra vykdoma nuo pat pasienio iki pat produkto patekimo ant prekystalio.
„Lietuvos gyventojai turėtų būti tikrai ramūs, nes šalies rinkoje esanti produkcija yra saugi. Legaliai parduodama produkcija yra griežtai kontroliuojama“, – sako D. Švelnienė.
Anot ekspertės, didžiausią grėsmę kelia nelegali produkcija, kuri parduodama netinkamose vietose, nesilaikant higienos ir gamybos reikalavimų.
D. Švelnienės teigimu, kalbėdami apie maisto kokybę, žmonės neretai painioja saugų maistą ir maisto mitybinę vertę. Kontroliuoti parduodamo maisto saugumą yra maisto ir veterinarijos tarnybos atsakomybė, tačiau, pasak ekspertės, žmonės turi patys atidžiai rinktis, kokios mitybinės vertės maistą jie perka.
Plačiau apie saugų maistą – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“.