Mažiausias sergamumo minėtomis ligomis rodiklis užfiksuotas Panevėžio apskrityje, didžiausias – Vilniaus apskrityje. Epideminio sergamumo lygio, t. y. 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų ribos neperžengė nė viena savivaldybė.

Į ligonines dėl gripo buvo paguldyti trys asmenys: 2 vaikai (2–17 m.) ir 1 vyresnis nei 65 m. amžiaus asmuo. Intensyvios terapijos skyriuose nebuvo gydomas nė vienas asmuo. Balandžio 29–gegužės 5 d. į ligonines iš viso pateko 2 asmenys: 1 vaikas (iki 2 m.) ir 1 vyresnis nei 65 m. amžiaus asmuo. Praėjusią savaitę mirties nuo gripo atvejų nebuvo užregistruota. Iš viso šį sezoną užfiksuoti 27 mirties nuo gripo atvejai.

Sergamumas gripu, COVID-19 ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2024 m. 18-ąją savaitę

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 18-ąją šių metų savaitę ŪVKTI simptomus turintiems pacientams iš viso buvo paimti 4 ėminiai, iš kurių 1-ame buvo aptiktas B tipo gripo virusas.

Sergamumas gripu, COVID-19 ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2024 m. 18-ąją savaitę

Europos respiracinių virusų priežiūros tinklo (ERVISS) 17-tos savaitės duomenimis, Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės lygmeniu matoma sergamumo kvėpavimo takų infekcijomis mažėjimo tendencija. B tipo gripo virusas sudarė 86 proc. visų Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės lygmeniu aptiktų gripo virusų.

Sergamumas gripu, COVID-19 ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 2024 m. 18-ąją savaitę

Ši savaitė (20-oji metų savaitė) yra paskutinė 2023–2024 m. gripo sezono, kuris prasidėjo praėjusių metų spalį (40-ąją metų savaitę), savaitė, tačiau ir toliau rekomenduojame nepamiršti kruopščiai laikytis rankų higienos taisyklių, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo – prisidengti burną ir nosį vienkartine servetėle, nuolat vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją