Abu nuteistieji Nacionaliniam kraujo centrui už advokato paslaugas turės sumokėti po 5 000 Eur.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo, valstybinį kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

2020 m. gruodžio mėnesį baudžiamoji byla buvo perduota nagrinėti teismui. Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leido pagrįstai manyti, kad VšĮ „Nacionalinis kraujo centras“ buvęs vadovas galėjo susitarti su vienos privačios bendrovės, ketinančios veikti vaistinių žaliavų surinkimo ir vaistinių preparatų gamybos, farmacijos prekių platinimo srityse, vieninteliu akcininku, kad bendrovei būtų sudarytos išimtinės sąlygos veikti savo veiklos srityje.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją