Pasipiktinimo bangą viešojoje erdvėje ketvirtadienį vakare sukėlė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės darbuotojos parašytas komentaras. Reaguodama į informaciją apie avariją sukėlusį vyriškį, moteris skundėsi, kad „ligoninėje vėl laukia darbinga naktis per jus, dal***“ (pavartotas necenzūrinis žodis – red.).

Dėl tokio pasakymo moterį socialinėje erdvėje pasmerkė daugybė alytiškių. Darbuotojos necenzūrinė leksika ir aštri nuomonė sulaukė ir Alytaus miesto savivaldybės tarybos nario Andriaus Jučo dėmesio, kuris dėl darbuotojos elgesio pateikė užklausą ligoninės direktoriui.

„Tikiu, kad Alytaus miesto ligoninėje dirba ir labiau atsidavusių gydytojų ir slaugių. Tačiau yra ir kitokių. Todėl kaip miesto tarybos narys, kreipiausi į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorių, kad atsakytų, ar „dal***" vadindama pacientus, darbuotoja išreiškė tik savo, ar visos įstaigos nuomonę“, - savo facebook paskyroje rašė A. Jučas.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas teigė nepritariantis ligoninės darbuotojos pasisakymui. „Nekvalifikuota darbuotoja ne darbo vietoje ir nedarbo metu socialiniuose tinkluose kalba. Tai jos reikalas, ką ji kalba, bet vis dėl to ji pažeidė mūsų įstaigos elgesio taisykles.

Moraliai aš nepritariu jos pasisakymui, tačiau ji yra pati už save atsakinga, o man nepatogu, kad jos žodžiai gėdą užtraukė visam kolektyvui. Aš manau, kad gal ji turės drąsos atsiprašyti“,- situaciją komentavo A. Vasiliauskas.

Pasak jo, Etikos komisija šį atvejį apsvarstys ir darbo kodekso nustatyta tvarka ją įspės arba paprašys daugiau panašiai nesielgti.

Alytusplius.lt susisiekė su ligoninėje dirbančia aštraus komentaro autore, kuri penktadienį ryte jau tikino, kad dėl savo išsakytos nuomonės gailisi ir jai dėl to yra skaudu.

„Taip, puola mane dabar iš visur. Tikrai nežinojau, kad jam sutriko sveikata. Todėl labai apgailestauju dėl susiklosčiusių aplinkybių.

„Aš dieną budėjau. Palikau dirbančią brigadą operacinėje. Man tikrai pagailo komandos, kuri liko budėt nakčia. Toks „gavos“ nesusipratimas, kad net žodžių trūksta viską išsakyt, kaip mane dabar viskas slegia“, - savo elgesį komentavo moteris.

Paklausta, kodėl viešojoje erdvėje parašė tokį komentarą, moteris teigė „Aš turėjau omeny visumą. Kurie girti važinėja. Apie jaunimą, kuris laksto, nesilaiko saugumo. Kiek žmonių nekaltų nukenčia“, - aiškino ligoninės darbuotoja.

Alytaus ligoninės darbuotojos komentaras viešojoje erdvėje pasirodė paskelbus vaizdo įrašą iš įvykio vietos Statybininkų gatvėje. Vaizdo įraše buvo užfiksuota avarija, nuo važiuojamosiose kelio dalies nuvažiavęs automobilis. Jo vairuotoją medikai išgabeno į ligoninę.