Ankštiniai pasižymi pakankamai nedideliu glikeminiu indeksu – rodikliu, parodančiu, kaip greitai vienas ar kitas produktas jūsų organizme išskaidomas ir perdirbamas į gliukozę.
Gydytojas Davidas Jenkinsas kartu su kolegomis tyrė, kaip ankštiniai veikė 121-ą 2-ojo tipo diabetu sergantį pacientą ir jo būklę. Paaiškėjo, jog specialistų ligoniams pasiūlymas racionas padėjo širdies ligų riziką sumažinti 0,8 proc. (daugiausiai rizika sumažėjo susinormalizavus kraujospūdžiui).
D. Jenkinsas rekomenduoja per dieną diabetu sergantiems asmenims suvalgyti maždaug 190 gramų ankštinių. Mokslininko atlikto tyrimo rezultatai ir rekomendacijos skelbiamos leidinyje „Archives of Internal Medicine“. Svarbu pastebėti, jog akademikas visgi nedetalizuoja, kaip ankštiniai užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligų atsiradimui.