Jenny Bone buvo sustojusi širdis – gydytojai baiminosi, kad gali būti smarkiai pažeistos jos smegenys, tad priėmė sprendimą jai sukelti komą. Moteris girdėjo, kaip gydytojai sprendžia jos gyvybės ar mirties klausimą, tačiau negalėjo pratarti nė žodžio.

Moteris prisimena, kad jos vyras Johnas kategoriškai atsisakė išjungti jos gyvybę palaikančius aparatus – nors moteris vyrui kažkada ir buvo sakiusi, kad gyventi prikaustyta prie lovos ji jokiais būdais nenorėtų. Laimei, 40 metų moteris pasveiko. Ji teigia esanti labai dėkinga savo sutuoktiniui, kad tą kartą jis neatsižvelgė į jos valią.

„Supratau, apie ką jie kalba. Prie mano lovos tai buvo populiariausia tema. „Pasiruošt, dėmesio, išjungiam“ juokaudavo medicinos seselės“, – prisimena moteris.

„Labiausiai neramino mano vyro ir gydytojų pokalbis. Jam buvo pasakyta, kad medikai nežino, ar per tą laiką, kai jie bandė atgaivinti mano širdį, deguonies trūkumas nepažeidė mano protinių gebėjimų. Buvo sutarta, kad ir toliau būsiu prijungta prie gyvybę palaikančių aparatų, smegenis ištirs magnetinio rezonanso aparatu ir išsiaiškins, ar jos dar veikia. Nereagavau net į paprasčiausią refleksų testą, štai kodėl gydytojai ir pagalvojo, kad man nebėra vilties pasveikti. Labai džiaugiuosi, kad vyro sprendimas man suteikė reikiamo papildomo laiko“, – pasakoja moteris.

Valstybinių pastatų priežiūros specialiste dirbanti moteris 2014 metų kovo 14 dieną savo kojose pajuto nemalonų jausmą – tarsi kas badytų adatėlėmis, tačiau vis tiek išėjo į darbą. Kai dėl smarkaus skausmo suklupo, darbo vietoje ji buvo viena. Moteriai pavyko savarankiškai grįžti namo, ji nedelsiant nuėjo pas savo šeimos gydytoją, kuris, parašęs siuntimą, skubiai nurodė vykti į ligoninę. Gydytojas ligoninės personalą laišku perspėjo, kad moteris gali turėti Guillaino-Barre sindromą.

Šį sindromą turinčių pacientų imuninė sistema taikosi į periferinę nervų sistemą – nervų tinklą, esantį už centrinės nervų sistemos ribų. Tai reiškia, kad smegenys negali kontroliuoti raumenų.
Moteris ir jos vyras tvirtina, kad šeimos gydytojo laiškas buvo perduotas, tačiau į jį deramai nesureaguota. Praėjus kelioms valandoms, moteris liovėsi kvėpavusi, jai sustojo širdis.

Moteriai, atlikta tracheotomija, jai sukelta dirbtinė koma. Moteris gulėjo intensyvios terapijos skyriuje. Po kelių dienų medikai pradėjo svarstyti galimybę išjungti jos gyvybę palaikančius aparatus.

Prisimena 58 metų moters vyras Johnas: „Jie sakė tiksliai nežinantys, kiek ilgai man trūko deguonies, todėl neaišku, kokia žala padaryta, pareiškė, kad atėjo metas išjungti gyvybę palaikančius aparatus. Pasakiau, kad tokiam sprendimui dar tikrai per anksti. Gydytojas patarė blaiviai įvertinti, kas gali nutikti, tačiau ir toliau tvirtinau, kad dar per anksti“.

Intensyviosios terapijos skyriuje moteriai pagaliau buvo diagnozuotas Guillaino-Barre sindromas. Medikai suprato, kad ji turi galimybių pasveikti.

Vos grįžusi iš ligoninės, britė pradėjo lydėti savo penkiametį sūnų Davidą į mokyklą. Dabar, praėjus metams, ji vėl dirba, netgi dalyvavo penkių kilometrų labdaros bėgime.

Šeima visai neseniai pateikė oficialų skundą ligoninei, kurios personalas deramai nesureagavo į moters šeimos gydytojo rekomendaciją.

Ligoninės atstovas teigia: „Labai džiaugiamės, kad J. Bone sėkmingai sveiksta. Labai apgailestaujame, kad pacientė nusivylė mūsų darbu. Analizuojame jos pateiktą skundą“.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)