Šiąnakt apie 1 val. nakties gautas pranešimas apie degantį sąvartyną Lapių sen., Kauno rajone.

Į įvykio vietą išvyko aplinkos apsaugos pareigūnai, gesinimo darbus vykdė gausios Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) ugniagesių pajėgos.

Gaisras lokalizuotas apie 2 val. nakties. Darbus toliau tęsia Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai – atlieka sudegusios teritorijos matavimo darbus.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai primena, kad gaisro dūmai gali būti pavojingi sveikatai.

Jei matote tamsius dūmus, jaučiate specifinį kvapą, evakuokitės į priešvėjinę vietą. Arčiau gaisro gyvenantiems gyventojams patariama neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų. Jei namuose yra mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija ar kondicionierius, rekomenduojame sistemas išjungti. Jei turite šulinius, juos uždenkite ir nenaudokite jų vandens maistui. Nepalikite lauke gyvūnų. Pasijutus prastai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į medikus.

Važiuojant pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti automobilių langus.

Primename – teršalų ūmaus poveikio simptomai: akių, nosies ir gerklės dirginimas, dusulys, kosulys, susilpnėjusi plaučių funkcija (ypač sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga), padidėjęs kvėpavimo takų imlumas kvėpavimo takų infekcijoms (ypač vaikų), paūmėjusios kvėpavimo takų alerginės uždegiminės reakcijos.

Kauno regioninis nepavojingų atliekų sąvartynas yra Kauno rajono savivaldybės teritorijos dalyje, 20 km nutolęs nuo Kauno miesto centro. Sąvartyno teritorija užima 37,4 ha plotą.

Dėl kilusio gaisro Lapių sąvartyne ir galimos oro taršos, NVSC Kauno departamentas susisiekė su Lapių vaikų darželiu ir mokykla ir išsiaiškino, kad darželis ir mokykla veiklos nevykdo, yra tik budintys suaugusieji. Buvo rekomenduota užsidaryti langus. Susisiekta su socialinės globos įstaigomis: Šatijų rezidencija ir Saulės globos namų administracijomis bei rekomenduota neatidaryti langų ir vengti buvimo lauke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją