O štai vienas amerikiečių aludaris atskleidė gudrybę, kuri padės išvengti girtų muštynių ir kitų alkoholio paskatintų kvailysčių, praneša „Daily Mail“.

Vienas iš kompanijos „Boston Beer Company“ įkūrėjų Jimas Kochas išdavė triuką, kaip nepasigerti, geriant nors ir visą naktį – blaiviam išlikti padeda paprasčiausios mielės.

Interviu žurnalui „Esquire“ jis papasakojo, kad prieš vartodamas alkoholį nuryja mielių, todėl visada išlieka blaivus.

Svarbiausia nepamiršti, kad prieš pradedant gerti, reikia nuryti po arbatinį šaukštelį mielių kiekvienai taurelei alkoholio. Kad būtų bent kiek skaniau, jų galima įsimaišyti į jogurtą. J. Kochas paaiškino, kad mielių galima įsigyti maisto prekių parduotuvėje.

J. Kochas papasakojo, kad aktyviose sausosiose mielėse yra alkoholio dehidrogenazės – fermento, kuris suskaido alkoholio molekules į anglies dioksidą, vandenilį ir deguonį. Būtent taip alkoholį suskaido ir kepenys. Todėl, kai prieš vartodami alkoholį nuryjame mielių, jis suskaidomas dar nepasiekęs smegenų, tad nesukelia apgirtimo.

Tačiau J. Kochas įspėjo, kad mielės nepašalina alkoholio poveikio, tik šiek tiek jį sumažina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)