V. Kanapeckas darėsi nosies operaciją, tačiau, kaip pats sako, po jos sveikata pablogėjo.

„Buvo kažkiek pablogėjęs kvėpavimas, o po jo operacijos dar labiau pablogėjo. Pusę metų bandžiau gražiuoju aiškintis, tiesiog žmogus bėgo nuo atsakomybės“, – žurnalistams teigė V. Kanapeckas.

Imtynininkas tikino, kad su mediku gražiuoju susitarti nepavyko: „Ignoravo savo kaltę. Manau, kad operavęs daktaras turėjo prisiimti atsakomybę“.

Klinikos, kurioje daryta operacija, vadovas sako, kad viskas atlikta tinkamai.

„Tokią operaciją atlikome ne pirmą kartą. Tai – unikali operacija. Manau, kad rezultatas buvo idealus, tik paciento poreikiai išsiskyrė. Operacija buvo tinkamai atlikta – visi ekspertai tą patvirtino“, – komentavo klinikos vadovas Tautrimas Aštrauskas.

Klinikos vadovas aiškino, kad operacija buvo sudėtinga: „Reikėjo atkurti nosį, nosies karkasą. Tai nebuvo estetinė operacija, tai buvo funkcinė – tipiška boksininko nosies deformacija“.

Nepatenkintas operacijos rezultatais kaltinamasis persekiojo jį operavusį chirurgą.

„Jis kaltinamas tuo, kad sistemingai baugino nukentėjusį asmenį, siuntė el. laiškus su grasinančio, bauginančio turinio pranešimus“, – LNK žinioms paaiškino prokuroras Ričardas Gailevičius.

Persekiojimas vyko ne vienus metus. Chirurgas gavo per pusšimtį grasinančių laiškų ir skambučių.

„Veikas pradėjo vykdyti 2021 metais. Tai tęsėsi keletą mėnesių. Buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, susitaikius su nukentėjusiuoju. Nepraėjus metams po šio atleidimo, jis vėl pradėjo tęsti 2022 metais kaltinime nurodytas veikas“, – pasakojo teisėja Inga Ambrulevičiūtė-Januškevičė.

Grasinimų sulaukė ne tik operavęs chirurgas, jo šeima, bet ir klinika, kuri samdėsi apsaugą.

„Sakydavo, kad atvyks, iššaudys, pats nusišaus. Norėčiau pasakyti, kad pacientus gal kažkiek gina mūsų įstatymai, bet gydytojų absoliučiai ne“, – pastebėjo T. Aštrauskas.

Pasak klinikos vadovo, dėl grasinimų pablogėjo ir paties chirurgo sveikata. Dėl to jis posėdyje dalyvavo nuotoliu.

„Daktaras vengia operuoti vyrus, ypač sportininkus. Nenoriu pasakoti apie kai kuriuos sveikatos sutrikimus“, – kalbėjo T. Aštrauskas.

V. Kanapeckas savo kalės neneigia. Davė parodymus. Už tai, kad prisipažįsta, teismas bylą nagrinėja sutrumpintai – pateikti du civiliniai ieškiniai.

„Nukentėjusysis prašo priteisti 10 tūkst. neturtinę žalą, klinika – daugiau negu 3 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti“, – teigė teisėja I. Ambrulevičiūtė-Januškevičė.

Imtynininko teistumo dosjė įspūdinga. Jis teistas už kvaišalų disponavimą, sveikatos sutrikdymą, vagystę. Du kartus teistas realia laisvės atėmimo bausme.

„Teistumai neišnykę nuo 2005 iki 2022 metų. Tai – įvairios nusikalstamos veikos. Paskutinė 2022 m. buvo viešosios tvarkos pažeidimą padaręs asmuo. Iš viso – šeši teistumai“, – sakė prokuroras.

Už šį nusikaltimą gresia belangė iki 4 metų.

Visą LNK žinių siužetą rasite čia: