Apie tai, kaip vyksta šios gydymo įstaigos darbuotojų ir pacientų skiepijimas, ketvirtadienį vykusioje nuotolinėje spaudos konferencijoje plačiau papasakojo Kauno klinikų Ambulatorinių paslaugų koordinavimo tarnybos vadovas Šarūnas Mačinskas.

Paskiepijo 5 pacientus

Pasak Š. Mačinsko, ketvirtadienį turėtų būti paskiepyti jau 3 tūkstančiai Kauno klinikų darbuotojų.

Kaip pastebėjo ligoninės atstovas, šiuo metu taip pat skiepijami pacientai, kurie serga lėtinėmis inkstų ligomis ir jiems taikomos hemodializės. Kauno regione tokių pacientų yra 73, taip pat 11 pacientų atliekamos peritoninės dializės.

Lietuvoje nuo COVID-19 pradėti skiepyti medikai

„Vakar buvo paskiepyti pirmi 5 pacientai, šiandien jau paskiepyta dar 10 tos grupės pacientų. Iš visų šios grupės pacientų 11 yra persirgę COVID-19 liga, pas juos yra antikūnai ir dėl to jie šiuo metu nėra skiepijami. Aptarta su 45 pacientais, kad jie norėtų būti paskiepijami ir tas darbas turėtų būti atliktas per artimiausias 3 darbo dienas“, – sakė Š. Mačinskas.

Iš visų kalbintų pacientų, anot ligoninės atstovo, 5 yra abejojantys – kol kas nepareiškė noro skiepytis.

Kaune skiepys ne tik kauniečius

Taip pat, pasak Š. Mačinsko, ligoninėje yra apie 340 pacientų, iš kurių 73 Kauno mieste ir 19 Kauno rajone, kuriems atliktos organų transplantacijos. Šios grupės pacientai irgi buvo pradėti skiepyti ketvirtadienį – tokių jau 10. Penktadienį planuojama paskiepyti dar apie 40 asmenų iš šios grupės.

Kaip kalbėjo Š. Mačinskas, susisiekta ne tik su Kaune gyvenančiais, bet ir Kauno regione esančiais asmenimis, kuriems pasiūlyta skiepytis. Vienas iš tokių pacientų gyvena Skuodo rajone. Konkrečiai atsakyti, kiek truks skiepijimas, ligoninė kol kas negali.

Pacientų skiepijimas nuo koronaviruso Kauno klinikose

„Kalbant apie onkohematologinėmis ligomis sergančius pacientus, šiuo metu esame pasirinkę grupę po kamieninių kaulų čiulpų transplantacijos, kurie, vertinant įvairias rekomendacijas, galėtų būti skiepijami po procedūros praėjus 3-6 mėnesiams. Šiuo metu vyksta darbas, vertinama pacientų būklė ir artimiausiu metu specialistai priims dėl jų sprendimus“, – kalbėjo ligoninės atstovas.

Kita grupė skiepų eilėje – pacientai, sergantys imunodeficito ligomis ir antikūnų gamybos deficitu. Iš šios grupės buvo paskiepyti jau 5 asmenys.

Pats skiepijimo procesas, pasak Š. Mačinsko, vyksta sklandžiai, sunkių pašalinių reakcijų nebuvo.

Pradėjo skiepyti ir regiono ligoninių darbuotojus

Lietuvoje nuo COVID-19 pradėti skiepyti medikai

Taip pat tarnybos vadovas priminė, kad Kauno klinikos yra atsakingos ne tik už savo ligoninės darbuotojų skiepijimą, tačiau ir kitų ligoninių, esančių Kauno regione, darbuotojų vakcinaciją. Pasak jo, iš vakcinų antros partijos jau yra pradėtas kai kurių regioninių ligoninių darbuotojų skiepijimas, suplanuota, kaip darbas vyks toliau.

„Regiono vakcinacijos poreikius tenkiname pilnai. Kiek jie turi darbuotojų, pagal nustatytus kriterijus“, – sakė Š. Mačinskas.

Pasak tarnybos vadovo, jau yra paskiepyti Šakių greitosios pagalbos darbuotojai, prasideda skiepijimas ir Kauno miesto bei Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stočių darbuotojų.

Pacientų skiepijimui skirta 1 300 dozių

Preliminariai numatyta, kad pacientų skiepijimui Kauno regione šiuo metu skiriama 1 300 dozių.

Šiuo metu, pasak Š. Mačinsko, yra paskiepyti maždaug 25 pacientai.

„Iš sveikatos priežiūros darbuotojų, kurie dirba tiesiogiai su pacientais, mūsų poreikis, kad visus juos paskiepytume, būtų 3 996 dozės“, – sakė ligoninės atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)