Vėmimo ir viduriavimo protrūkis

Vilma (tikrasis moters vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kuriai artimas žmogus gydosi Neurologijos skyriuje minėtoje ligoninėje, sakė „Delfi“, kad, jos žiniomis, apsinuodijimo požymiai po vakarienei valgyto omleto pasireiškė keliolikai žmonių. Moteris ir jai artimas besigydantis žmogus susiejo vėmimą ir viduriavimą su vakariene, nes pora pacientų, jos teigimu, kurie tos vakarienės nevalgė, jokių sveikatos sutrikimo požymių nepatyrė.

„Užvakar (rugpjūčio 11-ąją) visas Neurologijos skyrius gavo vakarienei omleto. Vėlai vakare, apie 24–1 val. nakties – visiems kiek skirtingu laiku, tačiau visiems pacientams pasireiškė tie patys simptomai – vėmimas, viduriavimas“, – pasakojo Vilma, kuriai apie atvejį pranešė artimasis.

Prastai pasijuto, moters teigimu, ir viena omleto valgiusi gydytoja – ji rugpjūčio 12 d. turėjo nedarbingumo pažymėjimą ir nedirbo.

Asociatyvioji nuotrauka

Gydytojai nenorėjo teikti informacijos

Vilmos artimojo pasakojimu, apie 6 val. ryto prasidėjo gydytojų susibūrimas vienoje palatoje – pasirodo, ten gulėjusi pacientė itin stipriai apsinuodijo maistu ir jai prireikė rimtesnės medikų pagalbos, esą „girdėjosi, kad reikalinga reanimacija“.

Tuo metu iš palatų pacientams buvo uždrausta išeiti, o gydytojai, Vilmos teigimu, atsisakė komentuoti situaciją ir neteikė artimiesiems jokios informacijos. Vis dėlto, moters pastebėjimu, „jeigu jau vemia 14 žmonių skyriuje, tai nėra viskas gerai – maisto kokybė tampa įtartina“.

Atliekamas tyrimas dėl 30 sunegalavusių pacientų

LSMU Kauno ligoninės Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Saulius Tvirbutas „Delfi“ teigė, jog visi pacientai, kuriems buvo pasireiškę „virškinimo sistemos sutrikimo simptomai“, praėjus porai dienų jaučiasi gerai.

LSMU Kauno ligoninė

„Apgailestaujame ir atsiprašome pacientų dėl šio nemalonaus ir neįprasto mūsų įstaigai įvykio. LSMU Kauno ligoninės Laisvės al. padalinyje esantys pacientai, kuriems buvo pasireiškę virškinimo sistemos sutrikimo simptomai, šiuo metu toliau gydomi įprasta tvarka pagal jų tiesiogines klinikines indikacijas ir infekcijos simptomų nejaučia“, – teigė S. Tvirbutas.

Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas patikslino, kad „iš viso virškinimo sistemos sutrikimai rugpjūčio 11 d. buvo nustatyti trims dešimtims įvairių padalinio skyrių pacientams, o kritinių atvejų, kuriems prireiktų ypatingo infekcijų gydymo, neužfiksuota“.

„Ligoninės Infekcijų kontrolės skyrius atlieka tyrimą, informuotas Visuomenės sveikatos centras. Padalinyje dezinfekuotos visos padalinio palatos, virtuvė, kitos erdvės, papildomai instruktuoti darbuotojai dėl higienos taisyklių, naudojamas ultravioletiniais spinduliais dezinfekuojantis patalpas robotas. Pacientai toliau stebimi dėl galimo infekcijos sukėlėjo“, – minėjo S. Tvirbutas.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informavo „Delfi“, kad apie situaciją LSMU Kauno ligoninėje žino – „Kauno departamentui gydymo įstaiga pranešė apie tai telefonu“.

„Šiuo metu tikslinamės informaciją, Kauno departamento specialistai vyksta į vietą atlikti įtariamo protrūkio epidemiologinę diagnostiką, kad išsiaiškintų užsikrėtimo aplinkybes. Susisiekta su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba, kuri atliks maisto tvarkymo subjekto higienos būklės ir maisto gamybos sąlygų įvertinimą“, – pranešė NVSC Kokybės vadybos ir komunikacijos skyriaus patarėja Lina Grinytė-Jauniškienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)