„Esame informavę, jog praėjusių metų gruodžio 13 d. apie 18 val., Kėdainiuose, Greitosios medicinos pagalbos iškvietimo metu, buvo užpultas ir sumuštas VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro GMP skyriaus paramedikas, kuris buvo atskubėjęs padėti ligoniui.

Įsisiautėjusį pacientą sutramdė vietoje buvę policijos pareigūnai. Paramedikas tuomet patyrė tiek fizinį, tiek psichologinį smurtą.

Šiandien galime pranešti, kad pilietis, užpuolęs GMP paramediką, atskubėjusį teikti pagalbą, teismo sprendimu už smurtą prieš artimuosius ir paramediką, buvo nubaustas 1,4 metų laisvės atėmimo bausme ir sumokant piniginę kompensaciją už patirtus sužalojimus“, – buvo rašoma feisbuke.

Įraše taip pat buvo pridurta, kad smurtas prieš medikus nebus toleruojamas.

Primename, kad pernai, gruodžio 13 d. apie 18 val., Kėdainiuose, Greitosios medicinos pagalbos iškvietimo metu, buvo užpultas ir sumuštas VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro GMP skyriaus paramedikas, kuris atskubėjo padėti ligoniui. Įsisiautėjusį pacientą sutramdė vietoje buvę policijos pareigūnai. Paramedikas patyrė tiek fizinį, tiek psichologinį smurtą.

Apie įvykį informuotas Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariatas, prašant imtis įstatymu numatytų priemonių, užtikrinant saugų medikų darbą“, – buvo rašoma feisbuke.

Kėdainių PSPC direktorė Joana Kleivienė ragino greičiau užtikrinti medikų saugumą.

Joana Kleivienė

„Vis dažnėjant smurto atvejų prieš medikus darbo metu, manau, kad šalies atsakingos institucijos, LR sveikatos apsaugos ministeriją, LR Seimas turėtų imtis iniciatyvos ir įgyvendinti medikų apsaugos didinimą, o įstatymų pažeidėjams – už tai numatyti griežtą atsakomybę. Tokie įvykiai daugiau neturi pasikartoti. Juk medikai kviečiami gelbėti, padėti, net rizikuojant jų pačių gyvybėmis, bet tikrai ne tam, kad patys fiziškai nukentėtų“, – savo nuomonę po išpuolio išsakė Kėdainių PSPC direktorė Joana Kleivienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją