Šią teoriją mokslininkai jau išbandė su trimis pacientėmis. Visos trys dailiosios lyties atstovės, kurioms buvo persodintos kiaušidės, po procedūros iš viso susilaukė 7 atžalų.

Viena iš eksperimento dalyvių laukiasi ir dabar, ji netrukus gimdys. Jeigu šis gydymas iš tikrųjų toks efektyvus, moterys gimdyti galės kada panorėjusios – amžiaus ribų nebebus, skelbia ginekologas Gedis Grudzinskas.

Iš vienos pacientės anksčiau buvo paimtas audinys, jis užšaldytas, o vėliau persodintas atgal. Likusioms eksperimento dalyvėms buvo persodintas audinys, paimtas iš dvynės sesers – taip buvo išvengta organizmo atmetimo reakcijos.

Po persodinimo visos moterys natūraliai susilaukė vaikų, o tyrimas atskleidė: kiaušidės ir toliau dirbo kaip įprastai ne trumpiau kaip septynerius metus po persodinimo procedūros.

Jeigu visos moterys, būdamos 20 metų, nuspręstų užšaldyti dalį kiaušidžių, joms pavyktų išvengti menstruacijų problemų, o ateityje nepatirti menopauzės, teigia Sent Luiso vaisingumo klinikos gydytojas Shermanas Silberis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)