Respublikinėje Šiaulių ligoninėje surengta konferencija, kurioje buvo kalbama apie delyrinių sutrikimų komplikacijas ir, ar galima tikėti alkoholiniu delyru sergančio asmens liudijimais. Tokia konferencija surengta po įvykio Šiaulių psichiatrijos ligoninėje, kai trys jos darbuotojai buvo apkaltinti sumušę pacientą.

Eugenijus Mikaliūnas RŠL Psichiatrijos ligoninės direktorius sako, kad būtina įrodyti, jog ne visi liguisti pacientų pasakojimai yra tiesa, ir remtis reikėtų ekspertų išvadomis.

Medikai sako paruošę rezoliucijos projektą. Mat toks atvejis, kai teismas patikėjo pacientu ir nuteisė ligoninės darbuotojus dvejus metus kalėti – Lietuvoje pirmas.

Konferencijoje Šiauliuose dalyvavo ne tik šalies medikai, bet ir nuteistųjų psichiatrijos ligoninės darbuotojų artimieji.

Ruslanas Butkaliukas, nuteisto už paciento sumušimą slaugytojo brolis, sako, kad iš šios konferencijos tikimasi, jog šalies psichiatrų konferencijos rezoliucija padės išteisinti ne tik jo brolį, bet ir dar du įkalintus psichiatrijos ligoninės medikus.

Tikimasi, kad konferencijoje priimta rezoliucija galės remtis ir Aukščiausiasis teismas. Nuteistųjų kolegos ir artimieji viliasi, kad galbūt tai padės priimti išteisinamąjį nuosprendį. Kol kas du slaugytojai ir vienas jų padėjėjas yra įkalinti. Sumušimu juos apkaltino buvęs psichiatrijos ligoninės pacientas.