Hao Lei vadovaujama mokslininkų grupė iš Kinijos mokslų akademijos padarė 35 žmonių, kurių amžius nuo 14 iki 21 metų, smegenų skenografijas. Septyniolika tyrimo dalyvių buvo priklausomi nuo interneto – tai buvo išsiaiškinta per apklausą. Skenografija leido išsiaiškinti pakitimus jų smegenyse.

Paaiškėjo, kad prisiekusių internautų smegenyse pastebimi pakitimai baltojoje medžiagoje – pažeistas nervinių skaidulų ryšys tose smegenų zonose, kurios atsakingos už emocijas, sprendimų priėmimą bei savikontrolę.

Kaip tvirtina biologinės psichiatrijos profesorius Gunteris Schumannas iš Karališkojo koledžo Psichiatrijos instituto Londone, analogiški pakitimai aptinkami ir nuo video žaidimų priklausomų žmonių smegenyse. Ekspertai pažymi, kad pakitimai orbitofrontalinėje žievėje ir kitose smegenų zonose pastebimi ir narkomanų skenografijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją