„Aš manau, kad yra reikalingos plačios diskusijos. Reikalingas visuomenės susitarimas. Priešrinkiminis laikotarpis turbūt nėra tinkamiausias laikas apie tai kalbėti“, – žurnalistams antradienį sakė A. Pečkauskas.

Pasak jo, PSD įmokų didinimas yra neišvengiamas siekiant atliepti sveikatos sistemai augančius visuomenės lūkesčius.

„Ateities politiniuose cikluose reikės diskutuoti iš kur ieškoti papildomo finansavimo sveikatos sistemai. Ar tai būtų mokestiniai sprendimai, ar tai būtų kiti sprendimai, būtinas sutarimas visuomenėje. Tie sprendimai neišvengiamai ateis. Mūsų visuomenės lūkesčiai sveikatos sistemai auga. Lūkesčiai siekia tokius, kokie yra Senosios Europos valstybėse, tačiau mūsų sveikatos sistemos finansavimas yra perpus mažesnis, nei tose šalyse“, – teigė naujasis ministras.

Liepos pradžioje interviu Eltai dabar jau besitraukiantis sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys teigė, jog nauja valdžia, nepaisant augančių finansinių poreikių krašto gynybai, privalės imtis PSD įmokų didinimo klausimo. Anot jo, tą padaryti reikėtų jau pirmojoje kitos Vyriausybės kadencijos pusėje.

Šiuos A. Dulkio perspėjimus naujai valdžiai sukritikavo prezidento vyriausias patarėjas Frederikas Jansonas. Jis kėlė klausimą, kodėl šios problemos ministras nesiėmė spręsti savo kadencijos metu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)