Kaip skelbia interneto naujienų portalas lrytas.lt, Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba patyrusiam chirurgui po trijų mėnesių pertraukos suteikė licenciją dirbti gydytojų ir operuoti ligonius.

Lemiamą žodį dar tars Aukščiausiasis teismas.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas pernai gruodį paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo K. Strupas buvo pripažintas kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo, o jam neteisėtą atlygį davusi pacientė – kalta dėl smulkaus papirkimo.

Teismas konstatavo, kad K. Strupas, būdamas Santaros klinikų generaliniu direktoriumi ir praktikuojančiu chirurgu, 2018 metų sausį iš pacientės paėmė 100 eurų kyšį už tai, kad jos pageidaujamu laiku pats atliktų jai operaciją.

K. Strupui buvo skirta 5 tūkst. eurų, pacientei – 4,5 tūkst. eurų bauda.

Tarnyba nekomentavo, ar licencija šiuo metu Santaros klinikų Pilvo ir onkochirurgijos centrui vadovaujančiam K. Strupui kovo 14 dieną panaikinta dėl apkaltinamojo nuosprendžio.

Sprendimą iš K. Strupo atimti licenciją viešai sukritikavo ne vienas profesoriaus pacientas ir kolega. Internete net asirado peticija garsiam chirurgui palaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)