Pranešama, kad naujų koronaviruso atvejų skaičius Lietuvoje pradėjo didėti nuo liepos mėnesio. NVSC duomenimis, šis skaičius nuo 267 atvejų išaugo iki 1377 atvejų per savaitę. Pastarasis susirgimų skaičius fiksuotas 33-iąją metų savaitę – rugpjūčio 12–18 dienomis.

„Europos ligų ir prevencijos centro (ECDC) 32 savaitės duomenimis, COVID-19 viruso aktyvumo didėjimas prasidėjo maždaug 6 savaitėmis anksčiau nei 2023 m. vasarą, tačiau tendencijos yra panašios. (...) Lietuvoje taip pat stebimas COVID-19 ligos atvejų didėjimas, kuris registruotas 4 savaitėmis ankščiau nei 2023 m. Taigi Lietuvoje stebima panaši situacija kaip ir Europoje“, – pranešime cituojama NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėja Greta Gargasienė.

Pasak NVSC, šiuo metu šalyje vyrauja COVID-19 viruso omicron variantas ir jo subvariantai, vadinami FLiRT. Skelbiama, kad nėra duomenų, jog ši atmaina būtų pavojingesnė ar susijusi su sunkiau persergama infekcija.

Siekiant išvengti užsikrėtimo tikimybės ir išlikti sveikiems, NVSC gyventojams primena, kad susibūrimuose derėti nepamiršti užkrečiamųjų ligų prevencijos priemonių, tai yra dažniau plauti rankas ir jas dezinfekuoti, taip pat laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, o pajutus peršalimą ar panašius simptomus likti namuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją