Jo bendramintis Paulius Jaruševičius, sveikos gyvensenos Ann Wigmore fondo direktorius, pakeitęs mitybą išsigydė jį kamavusias ligas.
„Medicina nėra nepriklausoma nuo aplinkos, nuo verslo, nuo sėkmingų judėjimų verslo srityje – farmacijos, medicinos ir maisto pramonės verslo. Jie vienas kitam daro įtaką, ir kartais nesėkmingas sprendimas gali nukeliauti per toli. (...) Kai kalbame apie chroniškas ligas, mes medicinoje išsprendžiame tik tam momentui ir atidedame ligą“, - „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“ sakė D. Kubilius.
„Kai Ann Wigmore fondo paskatinti leidėjai išleido knygą „Natūralus būdas išvengti ligų“, tai labai atitiko mano tuometinę pasaulėžiūrą. Pamačiau, kad yra labai lengvas sprendimas stabdyti visas tas ligas ir jas gydyti vien keičiant mitybą. Tai pabandęs, aš jau po savaitės pajutau, kad yra labai galingas efektas“, - pasakojo jis.
Tapo veganu
P. Jaruševičius anksčiau turėjo problemų su sveikata – nugaros skausų, jam, per 40 metų vyrui, medikai sakė, kad greitai reikės keisti klubo sąnarį.
„Galiausiai man prasidėjo labai sunki alergija, niekas nerado priežasčių. Tada man viena gydytoja pasakė: tapk veganu. Padaryk tai, kas yra neįmanoma. Atsisakyk visų gyvūninės kilmės produktų ir tau bus viskas gerai, nes man pradėjo skirti hormoninius vaistus, turėjau adrenaliną nešiotis, kad nenumirčiau. Tai aš vieną dieną atsisakiau visų gyvūninės kilmės produktų ir aš nebeįsivaizduoju, kaip galima būti alergišku. Ta liga pasitraukė tą pačią dieną. Tai yra labai paprasta, bet ir labai sudėtinga“, - teigia gyvo maisto propaguotojas.
„Jei nieko nekeisime, kas antras iš mūsų mirsime nuo vėžio. Dabar Lietuvoje miršta 36 proc., bet yra tokios prognozės, kad kas antras mirs nuo vėžio. Mes turime prisiimti atsakomybę patys už save. Gydytojai čia padėti nieko negali“, - teigia P. Jaruševičius.
Gyvas maistas – kas tai?
„Gyvas maistas yra termiškai neapdorotas maistas. Žaliavalgiškas maistas irgi yra termiškai neapdorotas maistas, bet žaliavalgystė labai dažnai siejama su gurmanišku maistu. Mes turime Lietuvoje keletą gyvo maisto restoranų, ir nebūtinai ten maistas yra sveikas“, - pasakojo P. Jaruševičius.
Pasak jo, žaliavalgiai arba vegetarai labai dažnai susiduria su problemomis, vartodami per daug aliejaus, riešutų ir valgydami nesubalansuotą maistą.
„Gyvo maisto koncepcija reiškia, kad mes vartojame labai daug jaunų augalų, kurie duoda labai daug energijos, jie turi įvairių maistinių medžiagų. Ann Wigmore suformuluota gyvo maisto gyvensenos idėja yra tai, kad žmonės patys augintų namuose saulėgrąžų daigus, liucerną, dobilus“, - kalbėjo P. Jaruševičius
P. Jaruševičius sako nebevartojantis net aliejaus, nes jo perteklius didina cholesterolį. Vietoj to jis naudoja daigintus riešutus, saulėgrąžas.
D. Kubilius sako valgantis ir virtą maistą, o ypač – krakmolingą. „Aš valgau daugiau krakmolingo maisto, nes tai labai sveikas maistas: bulvės, lęšiai, įvairūs grūdai, kukurūzai, kruopos, pupelės. Valgant vien šitą maistą ir žalią, gyvą maistą, mes galime būti labai sveiki.“
„Tai – civilizacijų maistas. Ne ant mėsos išaugo civilizacijos – nereikia įsivaizduoti nesąmonių“, - kalba gydytojas.
Pasak jo, jei žmonės teisingai pasirinks maisto produktus, kas esą yra neriebus pilnos struktūros augalinis maistas, mums nebereikės savęs riboti ir laikytis dietų.
Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą klausykite čia.