Laboratorijos paskirtis – teikti kokybiškas asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros paslaugas – atlikti laboratorinius tyrimus, matavimus ir skaičiavimus, kuriais siekiama įvertinti su gaminiais, aplinkos veiksniais ir užkrečiamosiomis ligomis susijusią riziką žmonių sveikatai.

Akredituotais ir neakredituotais tyrimų metodais atliekami tyrimai bei sveikatos rizikos veiksnių vertinimas, kurį laboratorija taip pat atlieka, reikalingas visuomenės sveikatai stiprinti ir stebėti, valstybinei visuomenės sveikatos saugos kontrolei, valstybinei produktų saugos ekspertizei atlikti, vartotojų teisėms, susijusioms su visuomenės sveikatos sauga ir paslaugų kokybe, ginti ir kitoms valstybinėms funkcijoms užtikrinti.

„Kviečiu vadovus, turinčius profesinių žinių, gebėjimų ir lyderio savybių, kandidatuoti į Laboratorijos vadovus ir tiesiogiai prisidėti prie visuomenės lūkesčius ir valstybės poreikius atitinkančios organizacijos kūrimo ir vystymo“, – sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Tik gerai sustyguoti ir tiksliai veikiantys laboratorijos procesai leis pasiekti aukščiausius sveikatos priežiūros tikslus. Todėl laukiame pretendentų, turinčių ne tik profesinių, vadybinių ir lyderystės žinių, bet ir pasižyminčių strateginiu mąstymu, gebėjimu išgryninti prioritetus bei numatyti ateities galimybes“, – pabrėžia NVSC direktorius Vaidotas Gruodys.

Pretenduoti į laboratorijos vadovo pareigas gali asmenys, turintys aukštąjį universitetinį sveikatos mokslų, socialinių mokslų, teisės arba verslo ir viešosios vadybos studijų arba gyvybės mokslų krypties išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį) ar jam prilygintą išsilavinimą bei ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį. Vadovavimo patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms, filialams vertinamas kaip privalumas.