Pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad visi susirgusieji Mokytojų dienos proga dalyvavo bankete Aleksandro Puškino mokyklos valgykloje (Gabijos g. 8, Vilnius). Maistą pobūviui ruošė šios valgyklos darbuotojos, buvo atsinešti du tortai be įsigijimo dokumentų, rašoma pranešime spaudai.
Vilniaus VMVT inspektoriai patikrino už maisto tvarkymą A. Puškino vidurinės mokyklos valgykloje atsakingą UAB „Dussman service“. Nustatyta, kad įmonei išduotame Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjime buvo numatyta veiklos rūšis – maisto tvarkymas mokyklų, užkandinių virtuvėse, tačiau nebuvo leidimo ruošti ir tiekti maistą renginių metu.
Vilniaus VMVT, atsižvelgusi į patikrinimo rezultatus bei įvertinusi riziką, UAB „Dussman service“ uždraudė užsiimti maisto ruošimo renginiams veikla.
Be to, gauta papildoma informacija iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos, kad atlikus mikrobiologinius tyrimus, dviem Vilniaus A. Puškino mokyklos maisto tvarkymo skyriaus darbuotojoms nustatyta salmonella spp. Šios darbuotojos nušalintos nuo darbo.
„Norime dar kartą priminti, kad bendrojo lavinimo mokyklų, ikimokyklinio ugdymo ir kitų mokymo įstaigų maisto tvarkymo skyriuose turi būti vykdoma tik ta veikla, kuriai išduotas maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas. Be to, rengiant pobūvius, griežtai draudžiama atsinešti namie gamintus ar kitur įsigytus neaiškios kilmės maisto produktus be ženklinimo etikečių“, – teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Rita Sadūnaitė.
Tyrimas tęsiamas.