„Tai trečias pagal pavojingumą kambarinis augalas. Jos negalima skabyti ir negalima valgyti. Reikėtų labai atsargiai elgtis, pernešant ją į kitą vietą, kad nenulaužytume lapų“, – aiškina botanikė.
Plačiau apie tai – vaizdo įraše (nuo 55:40 minutės)
Dauguma mano, kad ši gėlė yra vienkartinė, ir su nužydėjusia atsisveikina. O iš tiesų reikia tik trupučio kantrybės bei noro, ir puansetija galėsite džiaugtis ne vienus metus. Peržydėjusią gėlę perneškite į vėsesnę patalpą (12–15 laipsnių C), retai laistykite.
Gėlė ilsėsis apie 3 mėn. Pasibaigus ramybės periodui, augalą apgenėkite ir persodinkite į reikiamo dydžio vazoną su nauju durpių substratu, palaistykite ir vėl įneškite į šiltą, šviesią patalpą, pradėkite po truputį tręšti. Trumpėjant dienai ir vėlų rudenį puansetija vėl pasipuoš kalėdinėmis žvaigždėmis.