PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas perspėjo dėl mažėjančių skiepijimo apimčių.

Nepaisant to, kad žmonės vis dar miršta, „duomenys rodo, kad sumažėjo skiepijimo apimtys tarp sveikatos priežiūros darbuotojų ir vyresnių nei 60 metų žmonių, o tai yra dvi didžiausios rizikos grupės“, – spaudos konferencijoje sakė JT sveikatos agentūros vadovas.

„PSO rekomenduoja didžiausios rizikos grupėms priklausantiems žmonėms pasiskiepyti vakcina nuo COVID-19 per 12 mėnesių nuo paskutinės dozės“, – sakė jis.

PSO užregistravo daugiau kaip septynis milijonus mirčių nuo COVID-19, nors manoma, kad tikrasis pandemijos aukų skaičius yra kur kas didesnis.

COVID-19 taip pat nusmukdė pasaulio ekonomiką ir nualino šalių sveikatos apsaugos sistemas.

Tedrosas paskelbė apie COVID-19 kaip tarptautinės ekstremaliosios situacijos visuomenės sveikatos srityje pabaigą 2023 metų gegužę, t. y. praėjus daugiau nei trejiems metams nuo 2019 metų galo, kai virusas pirmą kartą buvo aptiktas Uhanio mieste Kinijoje.

PSO paragino vyriausybes tęsti viruso stebėjimą bei sekos nustatymą ir užtikrinti galimybę gauti nebrangius ir patikimus tyrimus, gydymą bei vakcinas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją