Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad gyvenimas šalia Baltarusijos atominės elektrinės reikalauja nuolatinio budrumo, o radiacinė sauga pastaruoju metu tapo neatsiejama krizių valdymo ir civilinės saugos dalimi.

Radiacinės saugos centras

„Naujajam vadovui keliamas uždavinys suteikti kuo didesnį saugumo jausmą Lietuvos gyventojams bei stiprinti radiacinę saugą. Tam reikia ir toliau modernizuoti organizaciją, stiprinti ir modernizuoti reagavimo infrastruktūrą, taip pat nuolat vykdyti informacines kampanijas, kad gyventojai žinotų apie priemones, jų pritaikymą ir kaip apsaugoti savo sveikatą nuo žalingo jonizuojančios spinduliuotės poveikio“, – sako A. Dulkys.

Arūnas Dulkys, Ramunė Stasiūnaitienė, Ernestas Jasaitis

„Atliepdamas keliamus lūkesčius ir pradėdamas darbą naujose pareigose, sau ir keliu tikslą siekti, kad Radiacinės saugos centras būtų lyderiaujanti, efektyviai funkcionuojanti, visuomenės pasitikėjimą turinti, novatoriškus radiacinės saugos sprendimus taikanti ekspertinė organizacija, atsakinga už radiacinę saugą, kuri rūpinasi, kad visuomenė būtų tinkamai informuota ir paruošta galimoms su radiacija susijusioms rizikoms, taip pat sauganti Lietuvos žmones nuo nepagrįstos apšvitos“ , – sako E. Jasaitis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją