Sveikatos apsaugos paskirtasis ministras Aurimas Pečkauskas akcentuoja, kad regioninių ligoninių reikšmė auga – ne išimtis ir Respublikinė Panevėžio ligoninė.

„Regionines ligonines pasiekia didelės investicijos į infekcinius, reanimacijos, skubaus priėmimo ir kitus skyrius. Kartu su investicijomis ateina atsakomybė ir lyderystė. Mindaugas Vaitkus yra santykinai dar jaunas vadovas, tačiau jau sukaupęs ne vienerius metus vadovaujamo darbo patirties – tikiu, kad ji jam labai padės tvarkantis su didesnėmis atsakomybėmis ir užduotimis. Naujajam vadovui keliami tikslai ne tik vystyti Panevėžio ligoninę, tačiau plėtoti regioninį bendradarbiavimą, kad valstybės investicijos duotų maksimalią naudą tiek pacientams, tiek ligoninės kolektyvui, tiek aplinkinėms gydymo įstaigoms“, – sako A. Pečkauskas.

Aurimas Pečkauskas

„Siekiant užtikrinti kokybiškas ir prieinamas asmens sveikatos priežiūros paslaugas Panevėžio bei kitų Lietuvos regionų pacientams, mano, kaip Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovo, prioritetas yra mūsų darbuotojai. Svarbu pripažinti, kad ligoninės veiklos sėkmė priklauso nuo profesionalios ir atsidavusios komandos, todėl vienas iš pagrindinių tikslų yra pritraukti kvalifikuotus gydytojus specialistus ir slaugytojus prisijungti prie Respublikinės Panevėžio ligoninės kolektyvo.

Atkreipiu dėmesį, kad šiuo metu gyvename neramiais laikais, todėl tinkamai teikti paslaugas turime būti pasiruošę ir ekstremalių situacijų atvejais. Esame pasirengę dideliems pokyčiams – ateityje laukia naujos Infekcinės ligoninės statyba, kaip ir Priėmimo-Skubios pagalbos bei Reanimacijos skyrių rekonstrukcija, kas leis užtikrinti dar efektyvesnį paslaugų teikimą mūsų pacientams.

Žinau, kad pasiekti šiuos ambicingus tikslus galime tik dirbdami darniai ir solidariai su viso kolektyvo nariais. Šioje įstaigoje dirbu jau septintus metus ir asmeniškai pažįstu didžiąją dalį kolektyvo narių – tai darbui atsidavę, patikimi ir rūpestingi kolegos, su kuriais galime pasiekti išskirtinių rezultatų“, – teigia naujasis RPL vadovas.

Respublikinė Panevėžio ligoninė

M. Vaitkus džiaugiasi, kad RPL tapo patrauklia studijų praktikos ir rezidentūros baze daugeliui būsimų gydytojų, o tai liudija apie ligoninėje teikiamas aukštos kokybės paslaugas ir darbuotojų profesionalumą. Dalis studentų, baigę praktiką ligoninėje, nusprendžia joje toliau dirbti dėl geros darbo atmosferos ir sąlygų. Pasak naujo ligoninės vadovo, tai rodo, kad pastangos pritraukti ir išlaikyti kompetentingus specialistus duoda tikrų vaisių.

M. Vaitkus Lietuvos sveikatos mokslų universitete yra įgijęs gydytojo pulmonologo profesinę kvalifikaciją ir biomedicinos mokslų daktaro laipsnį. RPL dirba nuo 2016 m., 2017 m. paskirtas direktoriaus pavaduotoju medicinai.

RPL yra didžiausia šiaurės rytų Lietuvos gydymo įstaiga, kurioje veikia penkios klinikos ir dirba daugiau nei 2 tūkst. darbuotojų. Per metus ligoninės stacionare aptarnaujama apie 30 tūkst. pacientų, o ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų kreipiasi apie 300 tūkst. žmonių.