„Medicinos mokslo centras yra vienas iš kuriamos naujos ir atnaujinamos mokslo bei studijų infrastruktūros Lietuvoje pavyzdžių, tai neabejotinos grąžos investicija į šviesią valstybės, kuriai rūpi mokslas, ateitį“, – sakė Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Kiap skelbiama pranešime, Medicinos mokslo centras – tai genetinių tyrimų centro, fiziologijos, biochemijos, mikrobiologijos ir laboratorinės medicinos specializuotų mokslinių laboratorijų patalpų kompleksas, pritaikytas aukščiausio lygio moksliniam ir eksperimentinio darbui.

Pastatą sudaro 6 korpusai, jo dydis – daugiau kaip 17 tūkst. kv. m. Centre funkcionuos operacinis blokas su hibridinėmis ir universaliomis operacinėmis, genetikos, neurologijos, neurochirurgijos, infekcinių ir plaučių ligų, dermatologijos, alergologijos ir odontologijos, farmacijos reabilitacijos mokslinės laboratorijos, simuliacinės medicinos centras.

Medicinos mokslo centras

Siekiant atnaujinti mokslo ir studijų bazes visoje Lietuvoje, valstybė skyrė per 589 mln. eurų iš 2014–2020 m. ES fondų lėšų.

Rudenį Kaune duris atvers unikali Mokslo sala. Planuojama, kad joje kuriamą Mokslo ir inovacijų sklaidos centrą kasmet aplankys daugiau kaip 260 tūkst. mokslu ir technologijomis susidomėjusių lankytojų, iš jų apie 200 tūkst. ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikų.

Mokslo saloje taip pat įsikurs Gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų ir eksperimentinės veiklos atviros prieigos centras, kurį sudarys keturios mokiniams pritaikytos laboratorijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją