„Apžiūra buvo tokia labai argonatiška. Aš jam pradėjau pasakoti, nuo ko viskas prasidėjo. Jis mane sustabdė ir sako: „Man neįdomu, nuo ko viskas prasidėjo. Dėl ko jūs čia atvykote?“ Aš pasakiau, kad atvykome dėl sutrikusio kvėpavimo“, – LNK žinioms atviravo Brigita Simutienė.

Gydytojas vaikui nustatė lengvą laringitą, bet temperatūros malšinimo, kitų vaistų neišrašė ir išleido namo.

Šeima dar svarstė, kaip atrodo tikrasis laringitas, jeigu dukra taip prastai jaučiasi, sirgdama lengva forma.

Deja, situacija po kelių valandų pablogėjo. Moteris pasakojo, kad šeima vėl skubėjo į ligoninės priimamąjį.

„Kita gydytoja, įvertinusi būklę, nedelsdama mus perkėlė į intensyvios terapijos skyrių. Ten – nuostabus personalas. Labai greitai nustatė, kokia dukrytės savijauta“, – gyrė kitus medikus B. Simutienė.

Dėl aplaidžios apžiūros ir neteisingos ligos diagnozės moteris kreipėsi į ligoninės administraciją ir parašė skundą. Ji įsitikinusi, kad duktė galėjo išvengti reanimacijos.

Bet apie galimą gydytojo aplaidumą ligoninė kalba labai abstrakčiai.

„Šiandien mes turime 4 skundus ir dėl bendravimo ypatingai reaguojame, kad jis būtų pagarbus tiek iš paciento pusės su gydytoju, tiek iš gydytojo su pacientu“, – komentavo Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas Mindaugas Pauliukas.

Mindaugas Pauliukas

Savo nepasitenkinimą vaikų gydytoju socialiniuose tinkluose išsakiusi moteris sulaukė daug palaikymo. Pasirodo, yra daugiau mamų, kurios taip pat piktinasi šio gydytojo darbu. Prieš metus esą jis nenustatė meningokoko – po apžiūros priėmime neva tas pats gydytojas mergaitę išleido namo, o po kelių valandų ji atsidūrė reanimacijoje.

Šiaulietė Gabrielė Aleknaitė LNK žinioms pasakojo: „Po to, kai jau viskas aprimo, aš pasižiūrėjau įrašius e. sveikatoje iš tos dienos apsilankymo. Visiškai neatitiko tai, kas buvo parašyta gydytojo. Mano vaikas nebuvo aktyvi. Ji jokio aktyvumo nerodė. Nežinau, kuo remiantis ten buvo parašyta, kad ji buvo aktyvi. Jis matė papules, kurių nebuvo. Buvo tiesiog raudonos dėmės“.

„Kai aš paskaičiau tuos atsiliepimus, buvo tikrai baisu. Nes 5 metus apie tą patį žmogų rašoma, kad vieni vaikučiai vos nemirė, nes nesuteikė pagalbos, negydė, kitus labai arogantiškai apžiūrėjo“, – kalbėjo B. Simutienė.

Ligoninės vadovas mamoms siūlo kreiptis į Pacientų žalos atlyginimo komisiją. Esą administracija, atlikusi tyrimą, garina tik bendrą mikroklimatą – stengiasi, kad skundų būtų mažiau.

Respublikinė Šiaulių ligoninė

„Dėl vieno ar kito gydytojo kompetencijos ne mes sprendžiame. Tam yra Licencijavimo tarnyba. Taigi, jeigu gydytojas ar slaugytojas turi licenciją, reiškia jo kompetencija pakankama“, – teigė M. Pauliukas.

O su šiuo gydytoju susidūrusios šiaulietės sako, kad licenciją atimtų lengvai.

„Aš suprantu, kad yra didelis medikų trūkumas, bet manau, kad toks gydytojas negali dirbti su žmonėmis apskritai, nes visų pirma tai yra neteisingų diagnozių nustatymas dažnu atveju, be to, labai didelė arogancija“, – sakė B. Simutienė.

G. Aleknaitė sakė: „Aš netikiu, kad yra tik vienas ar keli skundai būtent dėl šio gydytojo. Aš manau, kad šis gydytojas neturėtų toliau dirbti su vaikais ir absoliučiai su žmonėmis, nes nemanau, kad jis gali“.

Įvairiose internetinėse svetainėse apie šį vaikų gydytoją neigiamų atsiliepimų net kelis kartus daugiau nei teigiamų.

Visą LNK žinių siužetą galite pamatyti čia: