Portalo žiniomis, projektui įgyvendinti skirta iki 19,3 mln. eurų, iš kurių 13,757 mln. atiteks statybos darbams, o 4,05 mln. – medicininei diagnostinei įrangai ir baldams.

Pažymėtina, kad naujame centre infekcinėmis ligomis sergantys ir gretutinių ligų turintys pacientai gaus visas reikiamas sveikatos priežiūros bei diagnostikos paslaugas ir išvengs pavojingų kontaktų su kitais ligoninėje gydomais pacientais.

Respublikinės Šiaulių ligoninės teritorijoje statomas naujas Infekcinių ligų gydymo ir diagnostikos centras

Respublikinės Šiaulių ligonės duomenimis, naujojo pastato pirmajame aukšte bus įrengtas priėmimo ir skubiosios medicinos pagalbos skyrius, 20 pacientų stebėjimo lovų, procedūriniai bei apžiūrų kabinetai, dvi reanimacijos palatos bei izoliacinė palata, pacientų laukiamasis.

Taip pat čia įsikurs radiologijos poskyris, hemodializių poskyris, bus įrengtas 12 lovų suaugusiųjų infekcinių ligų skyrius su pirmojo ir antrojo lygio vienvietėmis izoliavimo palatomis, uždaro tipo boksai dviem greitosios medicinos pagalbos automobiliams įvažiuoti / išvažiuoti vienu metu, dekontaminacijos patalpos GMP transportui nukenksminti.

Antrajame pastato aukšte bus įrengtas 24 stacionarių lovų suaugusiųjų infekcinių ligų skyrius, reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrius su 3 izoliatoriais ir 9 reanimacijos lovomis.

Trečiajame pastato aukšte bus įrengta molekulinės diagnostikos laboratorija, mikrobiologijos laboratorija, klinikinės diagnostikos laboratorija, kraujo bankas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją