Klaipėdos miesto savivaldybė praneša, kad yra pildomas prioritetinių specialybių, galinčių pretenduoti į finansavimą, sąrašas. Į jį ketinama įtraukti į Savivaldybei pavaldžias sveikatos priežiūros įstaigas atvykstačius dirbti gydytojus, slaugos, akušerijos specialistus, paramedikus, odontologus, aplinkos, profesinės sveikatos ir higienos specialistus, fizioterapeutus, dietistus ir mitybos specialistus.

„Siekiame kuo efektyviau spręsti klausimą dėl trūkstamų specialybių darbuotojų pritraukimo į miestą. Pastaruoju metu visoje šalyje vis labiau ryškėja sveikatos priežiūros specialistų trūkumo problema, be to, sulaukiame vis daugiau paklausimų iš šios srities specialistų, todėl išmokos numatytos ir gydytojams, slaugytojams bei kitų specializacijų medikams, atvykstantiems dirbti į savivaldybės įstaigas „, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Arvydas Vaitkus

Pranešama, kad medikams, pretenduojantiems į išmoką, reikės būti sudarius neterminuotą arba ne trumpesnę nei 12 mėnesių darbo sutartį su savivaldybei pavaldžia sveikatos priežiūros įstaiga. Skirta išmoka galės būti naudojama gyvenamojo būsto Klaipėdos mieste nuomos išlaidoms arba daliai būsto įsigijimo išlaidų padengti (iki 5000 eurų). Dirbti atvykusiems užsienio šalių piliečiams papildomai dar ketinama skirti 400 eurų lietuvių kalbos kursams kompensuoti.

Jei Savivaldybės taryba pritars siūlomiems pakeitimams, atnaujinta tvarka įsigalios nuo šių metų spalio pradžios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją