Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad proto aiškumą vyresniame amžiuje išsaugo tie žmonės, kurie užėmė pareigas, reikalaujančias spręsti nestandartines užduotis, praneša portalas vchaspik.ua.

Tyrimo autoriai ištyrė 4182 žmonių atmintį. Tyrimo dalyvių profesijos buvo pačios įvairiausios. Visi tiriamieji vienoje darbo vietoje buvo išdirbę ne mažiau kaip dešimt metų ir išėję į pensiją visiškai prieš pat tyrimo pradžią.

Geriausi rezultatai buvo tų profesijų atstovų, kurių darbas buvo susijęs su protine veikla bei nestandartinių sprendimų priėmimu. Tačiau nebuvo nustatyta, kad psichinė būklė priklausytų nuo socialinio statuso ar finansinės padėties.

Štai penkios profesijos, kurių atstovai atminties teste pademonstravo geriausius rezultatus: skrydžių vadovai, medikai, finansų analitikai, mokslininkai ir dėstytojai.

Mokslininkai ne kartą teigė, jog socialinis aktyvumas leidžia pagyvenusiems žmonėms išsaugoti ir fizinę, ir psichinę sveikatą.

Todėl gydytojai pataria išėjus į pensiją pradėti ieškoti naujo darbo arba susirasti rimtą pomėgį, kuris neleistų sumažėti aktyvumui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)