Stiklinė šilto vandens su citrina ryte jūsų kūnui suteiks daugybę svarbių maistinių medžiagų ir vitaminų, o norint gėrimą tinkamai paruošti, reikia vandenį pirmiausiai užvirti. Po kiek laiko, vandeniui pravėsus, į jį reikia įspausti šviežių citrinos sulčių.

Vanduo su citrina taip pat turi stiprių antibakterinių savybių, kurios padeda gerinti imuninę sistemą bei kovoja su infekcijomis ir ligomis. O jeigu to negana, štai dar 15 naudingų šilto vandens su citrina savybių:

1. Kovoja su akne.

Vanduo su citrina sumažina kūno rūgštingumą ir kovoja su akne. Jeigu norite dar labiau pagerinti odos būklę ir aktyviau kovoti su spuogais – vandenį su citrina naudokite ir veidui prausti.

2. Mažina alkį.

Dėl didelio vitaminų ir fermentų kiekio vanduo su citrina reguliuoja cukraus lygį kraujyje ir padeda sveikai mesti svorį. Be to, jame yra pektino – skaidulų, kurios pagerina virškinimą.

3. Pašalina inkstų akmenis.

Citrinoje yra daug kalio – mineralo, kuris pagerina citratų kiekį šlapime ir neleidžia formuotis oksalatui, kuris įeina į inkstų kepenų sudėtį.

4. Pagerina imuninės sistemos funkciją.

Citrinos yra ypač naudingos limfinei sistemai, kuri padeda imuninei sistemai kovoti su kūne esančiais patogenais.

5. Sumažina skausmą tulžyje.

Reguliarus vandens su citrina vartojimas padės pašalinti tulžies akmenis ir sumažins skausmą tulžies pūslėje.

6. Sumažina peršalimo ir gripo simptomus.

Citrinų vanduo yra natūralus antioksidantas, kuriame gausu C vitamino. Tai reiškia, kad, stiprindamas kūno imuninę sistemą, jis padeda kovoti su peršalimo ar gripo simptomais. Vanduo su citrina taip pat turi daugybę antibakterinių ir antivirusinių savybių, kurios apsaugo nuo sezoninių ligų.

7. Padeda kovoti su gastroezofaginio refliukso ligomis.

Citrinų vanduo efektyviai sumažina gastroezofaginio refliukso simptomus.