Anot Vilniaus rajono savivaldybės, projekte dalyvaus Vilniaus rajono centrinė bei Nemenčinės poliklinikos.

„Savivaldybė nuolat ieško sprendimų, kurie pagerintų Vilniaus rajono pacientų sveikatos priežiūros kokybę bei medicinos specialistų darbo efektyvumą. Esame įsitikinę, kad šis projektas ne tik prisidės prie modernių ir funkcionalių sprendimų, geresnių sveikatos centro veiklos rezultatų, bet ir padės geriau tenkinti pacientų poreikius“, – pranešime teigė Vilniaus rajono savivaldybės meras Robertas Duchnevičius.

Robertas Duchnevičius

Įgyvendinant projektą numatytose sveikatos priežiūros įstaigose ketinama įdiegti paslaugų teikimo modelius, kurie pagerintų prieinamumą ir kokybę pacientams, sergantiems lėtinėmis ligomis, tokiomis kaip cukrinis diabetas, hipertenzija, širdies ritmo sutrikimai ir širdies nepakankamumas.

Planuojama sudaryti iš viso 12 daugiadalykių specialistų komandų, į kurias įeitų šeimos gydytojai, slaugytojai, kineziterapeutai, kardiologai ir endokrinologai – 9 komandos Vilniaus rajono centrinėje poliklinikoje, kurios teiks paslaugas bent 150 pacientų, ir 3 komandos Nemenčinės poliklinikoje, kurios aptarnaus 50 pacientų.

Anot savivaldybės, taip pat bus įgyvendinamos priemonės, leidžiančios užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų teikimą taikant „žaliojo koridoriaus“ principą, kuris leis pacientams gauti reikiamas paslaugas kuo greičiau.

Visas veiklas planuojama įgyvendinti per 36 mėnesius. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos fondų lėšomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją