Visagino valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo informaciją iš Utenos visuomenės sveikatos centro, kad po pobūvio Visagino ligoninės kavinėje, iš 21 dalyvavusio žmogaus 10 susirgo bakterine žarnyno infekcija.
Be to, susirgo ir buvo hospitalizuota viena iš dviejų kavinės darbuotojų. Dalies žmonių susirgimo klinika labai sunki, jie gydomi reanimacijoje.
Nedelsiant atlikus patikrinimą šioje kavinėje, inspektoriams įtarimą sukėlė iš namų atsineštas briedienos kepenų paštetas, kurio gamybai buvo naudoti žali kiaušiniai.
Patikrinimo metu buvo nustatyta, kad vaišėms pagal individualų užsakymą buvo keptas pyragas su mėsa, sluoksniuotos bandelės su vištienos bei grybų įdaru, nors kavinėje tokių patiekalų gamybai nebuvo parengtos receptūros ir gamybos technologiniai aprašymai.
Plovimo, valymo, dezinfekavimo procedūros savikontrolės žurnaluose buvo registruojamos tik kartą per savaitę, nors viešojo maitinimo įmonėse tai privaloma daryti kasdien.
Visagino valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atrinko sušaldytos vištienos broilerių file bei plovinių nuo gamybos paviršių mėginius ištirti laboratorijoje.
Kavinės darbuotoja nukreipta atlikti bakteriologinius tyrimus.