Žinomas plastikos chirurgas daktaras Darius Radzevičius Delfi laidoje „Sveikatos receptas“ pasakojo, kad dabar vyrauja dvi ryškios tendencijos: vieni nori, kad nesimatytų, jog išvaizda buvo patobulinta specialistų, kiti – priešingai siekia kuo akivaizdesnio rezultato, todėl grotestiškai susimažina nosis, pasiputlina lūpas, pasididina sėdmenis ar kitaip pakeičia savo kūną.

Gydytojas mano, kad toks noras atrodyti nenatūraliai kyla dėl socialinių tinklų įtakos mūsų mąstysenai. Pirmąją pokalbio su daktaru D. Radzevčiumi dalį apie tai galite paskaityti čia.

Pasistengė, kad nepasikeistų Brado Pitto žvilgsnis

Duodamas interviu laidai „Sveikatos receptas“ daktaras D. Radzevičius neslėpė, kad jam pačiam priimtinesnis kitoks, subtilesnis grožis, kai plastikos chirurgų darbo vaisiai lieka nematomi plika akimi. Kaip tik taip atrodo garsus Holivudo aktorius Bradas Pittas.

Bradas Pittas

„Puikios plastinės chirurgijos pavyzdys man šiuo metu yra Bradas Pittas. Jis atrodo fantastiškai. Jeigu tu nebūtum matęs jo veido nuotraukų prieš metus ar kelerius, sakytum, kaip jis puikiai sensta, kaip jis gražiai sensta arba kaip jis nesensta. Bet kai matai nuotraukas, suvoki, kad tai yra plastinė chirurgija, kuri yra tobulai atlikta“, – neabejojo daktaras D. Radzevičius.

Paklaustas, kokia procedūra B. Pittui buvo atlikta, gydytojas šyptelėjo: „Veido patempimas. Kas labai keista, greičiausiai jam niekas nedaryta su viršutiniais vokais ir su antakiais, kadangi jo žvilgsnis liko tas pats. Turbūt jis taip nusprendė arba jam kažkas taip patarė, kad, gink dieve, nepasikeistų jo žvilgsnis, kas labai labai svarbu jo darbe. Bet jo veidas atrodo fantastiškai ir tai, be jokios abejonės, nėra nauja dieta, nauja meilė ar dar kažkas. Ne, tai yra plastinė chirurgija“.

Tomą Cruise’ą išdavė maži randeliai

Kitas žinomas aktorius, kurio veidą plastikos chirurgai taip pat, gydytojo nuomone, puikiai sutvarkė, yra Tomas Cruise’as.

2323554367

„Tomo Cruise’o, kuris irgi kažkodėl fantastiškai lėtai sensta, lygiai ta pati istorija. Buvo kažkuri serija jo kultinių filmų ir buvo stop kadras, kuris buvo pritrauktas iš vieno šono ir iš kito šono. Ten buvo matyti maži maži randeliai po ausų kaušeliais, kurie išduoda, kad atlikta veido patempimo operacija.

Tai yra tokios smulkmenos, kurių bendraudamas su žmogumi nematai, be jokios abejonės. Tobula plastinė chirurgija turi nesimatyti“, – įsitikinęs daktaras D. Radzevičius.

Hialurono užpildai ir jų pavojai

Laidoje „Sveikatos receptas“ buvo aptarti ir hialurono užpildai. Ar jie nepaliks ateityje jokių neigiamų pasekmių? Gydytojas patikino, kad pasekmių tikrai gali likti.

„Įdomiausia tai, kad tose vietose, kur mes norime, kad tas hialuronas liktų kaip galima ilgesnį laiką, jis kažkodėl dingsta ir jo nelieka nė pėdsako. Bet tose vietose, kur mes norime, kad jis dingtų, pavyzdžiui, kai lūpos per daug padidintos arba kažkokia asimetrija gauta po lūpų didinimo, kažkodėl tas hialuronas taip ilgai nedingsta – praeina 2–3 metai ir tos lūpos kaip buvo asimetriškos, taip ir liko.

Tas paradoksas yra susijęs būtent su tuo, kad visgi kažkas lieka. Pirmiausia lieka randas – mes suleidžiame hialuroną ir padarome mikrorandą. Jeigu duriame ne vieną kartą, o 5 kartus, tai paliekame didesnį randą. Plius lieka tam tikras pėdsakas – hialuronas ištirpsta, jis rezorbuojasi, bet tai nėra šimtaprocentinis procesas.

Be abejo, reikia labai labai atsargiai, tą viską daryti. Yra tam tikros zonos, kur negali pasitikėti, kad su leisi hialuronidazę – tai yra preparatą, kuris tirpdo hialuroninę rūgštį – ir viskas ištirps, turėsi tą patį veidą, tas pačias lūpas, kurios buvo prieš injekcijas“, – įspėjo daktaras D. Radzevičius.

Darius Radzevičius

Gydytojas pabrėžė: labai svarbu nepadauginti, rasti tinkamą specialistą, kuris turi praktikos ir žino, kaip tai padaryti.

„Leisti į užpildus į veidą, ypač į tam tikras vietas yra nežmoniškai pavojinga. Pavyzdžiui, leidžiant į zoną tarp antakių, kur yra kraujagyslės, žmonės gali apakti. Leidžiant prie lūpų galima pataikyti į kraujagyslę ir dalis odos gali neprigyti. Leidžiant į smilkinius vėlgi nežinant anatomijos galima pataikyti į kraujagyslę ir gauti didžiules komplikacijas, didžiules tragedijas“, – įspėjo daktaras D. Radzevičius.

Leisti į užpildus į veidą, ypač į tam tikras vietas yra nežmoniškai pavojinga

daktaras Darius Radzevičius

Anot gydytojo, svarbu žinoti, kas leidžia: „Žmogus turėtų būti tinkamas, kvalifikuotas specialistas, kuris puikiai žino anatomiją, kuris turi patyrimą, kuris žino, kas tai yra ir kiek galima leisti. Ir, be jokios abejonės, kitas dalykas yra kiekis – kiek tu suleidi.

Mano privalumas galbūt yra tas, kad mano ginklų asortimentas yra kiek didesnis, negu kai kurių kitų grožio specialistų, nes aš leidžiu ir injekcijas, mano kolegos dermatologai, kurie dirba komandoje, atlieka lazerines ir visas kitas procedūras. Plius, aš atlieku daug chirurginių veido procedūrų: tai yra yra veido patempimai, šiuo metu nauja top operacija tai – viršutinės lūpos chirurginis pakėlimas. Bet jis irgi tinka ne absoliučiai visiems pacientams. Jis netinka jaunoms pacientėms, netinka trisdešimtmetėms, bet tinka pacientėms, kurioms pokyčiai atsiranda dėl amžiaus, dėl odos elastingumo, kurį mes prarandame su su amžiumi. Taigi tų ginklų mano atveju yra šiek tiek daugiau“.

Kas bus suleidus hialurono per daug?

Jeigu veido užpildus leidžia netinkamai paruošti specialistai, pasekmės gali būti liūdnos.

„Atlikdamas bet kokią injekciją aš atlieku ją gydymo įstaigoje, kuri yra sertifikuota gydymo įstaiga. Ten yra tvarstomasis, visos priemonės, kurios yra skirtos gaivinimui: ir deguonis, ir adrenalinas, ir elektrošokas.

Kitas dalykas – aš tai leidžiu ne vienas. Mes tuo metu esame patalpoje bent jau aš ir slaugytoja, plius dar yra kiti gydytojai, kiti specialistai. Iškilus problemai, mes ją, be jokios abejonės, galėtume žymiai geriau išspręsti, žymiai kvalifikuočiau, negu tada, kai tai būtų atliekama kažkur tai viešbučio kambaryje, sporto salėje ar dar kažkur. Atliekant tas visas procedūras ne gydymo įstaigoje rizikuoja tiek tas, kas leidžia, tiek tas, kam yra leidžiama“, – įspėjo gydytojas.

Hialurono suleidimas

Daktaras D. Radzevičius sakė, kad svarbu žinoti, kiek suleisti užpildų, kad veidas neatrodytų kaip patinęs. Injekcijos leidžiamos tam tikrose vietose dėl to, kad su amžiumi prarandami riebalai.

„Užtenka suleisti mažai hialurono, kad veidas atrodytų gerokai šviežesnis. Tai – be galo maži kiekiai. Bet jeigu mes daug suleisime, arba suleisime hialuroną per daug paviršiuje, bus blogai. Hialuronas turi tendenciją pritraukti drėgmę. Ir pritraukus drėgmę ne tik žmogus atrodys patinęs, bet netgi gali pasikeisti ir pačios odos tekstūra. Taigi visur pagrindinis dalykas yra saikas“, – paaiškino medikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)