Dalį būsimo valgiaraščio patiekalų penktadienio popietę ragavo įvairaus amžiaus Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos moksleiviai.
Nors moksleiviai šįkart ragavo tik 5 sriubas, 6 karštus patiekalus ir 5 desertus, būsimame viešame rekomendaciniame valgiaraštyje kiekvienos grupės patiekalų bus po keliolika.
Meniu kūrusi maisto technologė sakė, kad ypač buvo atsižvelgiama į sveikos mitybos principus: patiekalai negruzdinti, kepti nebent orkaitėje, iki minimalios ribos sumažintas druskos ir cukraus kiekis, naudojama daug daržovių, kruopų.
Ugdymo įstaigoms bus rekomenduojamas ne tik valgiaraštis, bet ir švediško stalo principas – kad vaikai patys į savo lėkštes galėtų įsidėti maisto. Pastarąjį pasiūlymą vaikai vertina įvairiai.
Ką valgė vaikai?
Sriubos
Vištienos sultinys su makaronais
Trinta brokolių sriuba su moliūgų sėklomis
Sultinys su jautiena ir daržovėmis
Morkų sriuba
Pagrindiniai patiekalai ir garnyrai
Jautienos troškinys su pomidorais
Maltiniai (jautiena/kiauliena) su grikiais ir daržovėmis
Menkė su ryžiais ir daržovėmis
Varškėčiai su trintomis uogomis
Makaronai su vištiena
Desertai, užkandžiai
Čija pudingas
Braškinis glotnutis
Burokėlių pyragas
Saulėgrąžų chalva
Sausainiai
Labiausiai vaikams patiko sultinys su jautiena ir daržovėmis; varškėčiai su trintomis uogomis bei jautienos troškinys su pomidorais; braškinis glotnutis bei saulėgrąžų chalva.