38 metų vyras kreipėsi pagalbos į urologus po to, kai jo varpa paraudo, patino ir ant jos atsirado šašai. Šie simptomai kurie tęsėsi beveik savaitę.

Tolesni tyrimai atskleidė, kad nerimą keliantys simptomai prasidėjo netrukus po to, kai jis smarkiai viduriavo ir vėmė.

Amerikos universiteto Beiruto medicinos centro Libane, kuriame pacientas buvo gydomas, gydytojai paėmė jo varpos tepinėlį, kad patikrintų, ar nėra infekcijos.

Jie aptiko bakteriją bacillus cereus. Ši bakterija paprastai aptinkama per ilgai kambario temperatūroje laikomuose ryžiuose. Patekusi į organizmą ji gali sukelti pykinimą ir skrandžio sutrikimus.

Paaiškėjo, kad ligos vos dienai iki simptomų pasireiškimo, pacientas su šeima valgė patiekalą su ryžiais.

Ryžiai

Gydytojai padarė išvadą, kad neįprastą vyro lytinių organų infekciją sukėlė viduriavimo ir vėmimo epizodas, įvykęs beveik iš karto po „energingų lytinių santykių“ su žmona.

Lytinis aktas gali padidinti bakterijų patekimo į odą riziką dėl pasikeitimų kraujagyslėse. Bakterijos, kaip aiškinama, turėjo tiesioginį kontaktą su paciento kirkšnimi.

Anot gydytojų, neįprasta matyti bacillus cereus ant odos, jau nekalbant apie lytinius organus.

Tai buvo pirmas literatūroje aprašytas atvejis, kai apsinuodijimas maistu pasireiškė ant varpos.

Vyras, kuris dviejų vaikų tėvas, buvo gydomas vietiškai vartojamu antibiotiku, vadinamu fuzido rūgštimi, paprastai naudojamu akių infekcijoms gydyti.

Pacientui taip pat buvo liepta „tinkamai“ plauti infekcijos paveiktą vietą ir vengti lytinių santykių bei masturbacijos, kol nepasveiks.

Praėjus mėnesiui po užsikrėtimo pacientas teigė, kad lytinių organų srityje nejaučia deginimo ar diskomforto, o infekcija nepasikartojo.

Gydytojai paaiškino, kad bacillus cereus gali susargdinti, praėjus vos pusvalandžiui po valgio. Kaip skelbia britų Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS), simptomai būna palyginti lengvi ir paprastai trunka apie parą.

Tyrime, paskelbtame žurnale „Annals of Medicine and Surgery“, pažymima, kad varpos infekcijos paprastai kyla po sužeidimo, kurio metu atsiranda atvira žaizda, ir paprastai apima A grupės streptokokus.

Tyrimo autoriai rašė: „Šiuo dabartiniu atveju tikėtina, kad viduriavimas ir vėmimas, užteršęs varpą po lytinio akto, yra tikėtinas odos infekcijos šaltinis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją