Maisto produktai, kuriuose gausu kalcio, vitamino D ir omega trys riebalų rūgščių, sveika sąnariams, taip pat ir kaulams.
Dietologai rekomenduoja sąnariams naudingus šešis maisto produktus, kuriuos galite įtraukti į pusryčių racioną:
Riebi žuvis, kaip antai, lašišos, menkės, sardinės, yra išskirtinai vertingi sąnariams.
„Sąnarių problemos siejamos su uždegiminiais procesais organizme, – aiškina dietologė Kerry Conlon. – Esu dietologė, kurios specializacija – virškinimo sutrikimų gydymas, koreguojant mitybą. Rekomenduoju antiuždegiminį poveikį turinčius maisto produktus, kurie naudingi ir sąnariams.“
„Riebioje žuvyje yra uždegiminius procesus slopinančių omega trys riebalų rūgščių ir vitamino D. Vitaminas D padeda geriau įsisavinti kalcį. Tai svarbu, nes esant kalcio trūkumui, galimi sąnarių skausmai, raumenų mėšlungis, mažėja kaulų mineralinis tankis, todėl jie greičiau lūžta. Laiko bėgant kalcio trūkumas didina osteoporozės riziką“, – įspėjo mitybos ekspertė.