Rabarbarai Europoje ir Šiaurės Amerikoje valgomi termiškai apdoroti. Į saldžiąsias sriubas, džemus, padažus, kokteilius ir kepinius su jų stiebais dedama nemažai cukraus, siekiant atsverti rūgštumą. Tradicinėje kinų medicinoje rabarbarų šaknys naudojamos gydomaisiais tikslais.
Rabarbarai neretai klaidingai laikomi vaisiams. Įdomu tai, kad JAV Žemės ūkio departamento klasifikacijoje jie ir yra priskirti vaisiams.
Maistinė vertė
Rabarbarai nepasižymi didele maistinių medžiagų įvairove, kalorijų taip pat turi nedaug. Kaip ir daugelyje kitų daržovių, juose nemažai skaidulų – panašus kiekis kaip obuoliuose, apelsinuose ar salieruose.
100 g rabarbarų yra:
Turi vidurius laisvinančių medžiagų
Tiems, ką vargina vidurių užkietėjimas, patariama valgyti rabarbarų, nes juose yra vidurius laisvinančių medžiagų, visų pirma – skaidulų. Skaidulos prisigeria vandens ir skatina žarnyną aktyviau išsituštinti. Žinoma, reikia išgerti pakankamai vandens, kad skaidulinės medžiagos galėtų jį absorbuoti.