Nepersistenkite su kondicionieriumi

Šeimos gydytoja Jurga Dūdienė laidoje „Delfi diena“ pasakojo, kad tokiomis karštomis dienomis eiti į lauką reikėtų tik ryte ir vėlai vakare. Jei reikia išeiti į lauką, būtinai su savimi pasiimti vandens.

„Vandens su savimi reikėtų turėti visą dieną, net ir būnant patalpose, ir gurkšnoti jį po truputį, kad organizmas visą laiką gautų pakankamą, o gal net ir šiek tiek didesnį kiekį skysčių. Paprastą vandenį reikėtų kartais keisti mineraliniu. Taip pat nereikia gerti per daug saldžių gėrimų, nes jie nepadeda atsigaivinti“, – sakė J. Dūdienė.

Visgi ir su vėsinimosi priemonėmis reikia turėti saiką. Gydytoja griežtai nepataria kondicionierių nustatyti žemai temperatūrai, pavyzdžiui, dabartiniu metu – 18 laipsnių. Toks temperatūrų skirtumas jau sukelia grėsmę sveikatai.

„Gerklės uždegimai, perštėjimai, vėliau gali pasireikšti net visiškas balso netekimas. Saugi kondicionieriaus temperatūra yra 5 laipsniais mažesnė nei lauko temperatūra“, – kalbėjo gydytoja.

Langus atverti reikėtų tik jau atvėsus orui, o dienos metu užverti ir uždengti.

Dar vienas itin žalingas atsigaivinimo būdas – šuolis į vandenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją