Išvados paskelbtos praėjus metams po to, kai „Consumer Reports“ straipsnyje buvo nustatytas kenksmingas švino ir kadmio kiekis kai kurių prekės ženklų juodajame šokolade, todėl kilo abejonių dėl juodo šokolado vartojimo saugumo.
Ką rodė ankstesni šokolado tyrimai
Ankstesniame tyrime, „Consumer Reports“ mokslininkai išbandė 48 produktus penkiose kategorijose: kakavos miltelius, šokolado drožles, pieninio šokolado plyteles, tamsaus šokolado plyteles ir mišinius pyragaičiams, šokoladiniam pyragui ir karštam šokoladui. Jie daugiausia dėmesio skyrė švinui ir kadmiui – metalams, galintiems paveikti smegenis ir nervų sistemą, ypač keliantiems pavojų vaikams.
Tyrėjai nustatė, kad juodajame šokolade sunkiųjų metalų kiekis buvo didesnis nei pieniniame šokolade. Kiekvienoje tirtoje juodojo šokolado plytelėje buvo aptikta švino ir kadmio, o 71 proc. jų viršijo Kalifornijoje nustatytą didžiausią leistiną švino, kadmio arba abiejų šių medžiagų dozę.