Tačiau žolininkas sako, kad eglių išmesti nereikia, nes tai – didžiausias žiemos sveikatos šaltinis. Nupuoštą eglę neškite į vonią.

„Eglutės mūsų yra nuostabios, neišmeskite jų. Kaip juokais kartais sakau: „Apsikabink eglutę ir pagulėk lovoje su eglute“. Sako: „Badosi“. Na, tai darykite nuovirą tada“, – LNK žinioms kalbėjo žolininkas Marius Lasinskas.

O nuoviras lengvai padaromas jau ir iš nubyrėjusių spyglių.

„Galite tuos spygliukus susišluoti, pasidaryti nuovirą: litras vandens, sauja spyglių – pusvalandėlį pavirti ir, susipylus į vonią, pagulėti. Tai dar imunitetą stiprins odos pačios, kvėpavimą palengvins“, – pamokė M. Lasinskas.

Žolininkas Marius sako, kad eglių, pušų ir kadagių spygliai – pirmoji pagalba nuo peršalimo ligų: padeda stiprinti organizmą, apsaugo nuo virusų.

Spyglius reikėtų sukramtyti.

„Bet visos [eglutės] nesuvalgykite, geriau ją pasisodinti, kad užaugtų ir turėtumėte daugiau žaliavos“, – šypsojosi žolininkas.

Jeigu nei nuovirų, nei spyglių kramtyti nenorite, organizmą stiprins ir kvapni spygliuočių arbata.

Spyglių galite prisirinkti nuo Kalėdų eglės arba parsinešti iš miško.

„Galima dėti pušies, eglės arba kadagio arba lygiomis dalimis sumaišyti galima visų jų. Bus tikrai nuostabi jūsų arbata sveikatai palaikyti ir šiaip šeimai atsigerti su truputėliu medaus. Septynias dienas geriant, tris dienas pertrauką [reikia] padaryt“, – paaiškino žolininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)