Plastikinės pjaustymo lentelės – pigus ir dažnai virtuvėje naudojamas daiktas. Ją nesunku nuplauti, be to, ji greitai nudžiūva ir neužima daug vietos. Visgi šio daikto privalumai čia ir baigiasi. Mat atlikti tyrimai rodo, kad jas naudojant savo patiekalus pagardinate ir mikroplastiko dalelėmis.
Dauguma pjaustymo lentelių yra pagamintos iš gumos, bambuko, medžio arba plastiko. Laikui bėgant ant šių virtuvės įrankių atsiranda griovelių ir pjūvių žymių nuo maisto smulkinimo, pjaustymo ir kapojimo.Būtent šie išraižymai rodo, kad nuo lentelės paviršiaus dingęs plastikas yra jūsų žarnyne.
Nuo 7 iki 50 g plastiko per metus žarnyne
Pernai leidinyje „Environmental Science & Technology“ atliktas nedidelės apimties tyrimas parodė, kad plastikinės lentelės yra nematomas mikroplastiko šaltinis. Tyrėjai teigia, kad pjaustant maistą ant dviejų konkrečių rūšių plastikinių lentelių – polietileno ir polipropileno, per metus gali susidaryti dešimtys milijonų plastiko mikrodalelių. Šios susimaišo su maistu ir patenka į skrandį.