Be to, žuvų taukai sumažina smegenų pažeidimų, kurie, kaip manoma, yra pastebimas sumažėjusių pažintinių funkcijų žymuo, atsiradimo riziką.

Žuvų taukų naudą pagrindžia daugybė mokslinių tyrimų. Neseniai atrasta ir dar viena žuvų taukų nauda. Pasirodo, vienai žmonių grupei jie gali sumažinti Alzheimerio ligos progresavimą.

Kaip rašoma puslapyje „Science Alert“, Oregono sveikatos ir mokslo universiteto (OHSU) komanda ištyrė žuvų taukuose esančių omega-3 riebalų rūgščių poveikį 102 savanoriams, kurių amžius buvo nuo 75 iki 95 metų ir kurių pažintinio sutrikimo požymių buvo vos keli ar išvis net jų neturėjo, nepaisant prasidėjusių neurologinių pažeidimų, žinomų kaip baltosios medžiagos pažeidimai.

Nors per trejus tyrimo metus omega-3 riebalų rūgštys nepadarė didelio skirtumo visai grupei, jos žymiai sumažino galimą žalą vienam pogrupiui: asmenims, turintiems APOE4 geną, kuris siejamas su didesne Alzheimerio ligos rizika.