Nuoširdi užuojauta ir padėka mirusio Donoro artimiesiems. Negali būti nieko kilniau, nei netekus savo artimojo, gelbėti sunkiai sergančiųjų gyvybes.

Donorystės ir transplantacijos procese brangi kiekviena minutė – donoriniai organai turi labai ribotą laiką, per kurį turi būti persodinti jų laukiantiems recipientams. Prireikus kuo skubiau įveikti atstumą, gydytojams transplantologams mielai gelbėja Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos (KOP) ar Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Skrydžiai užtikrina ne tik greitesnį, bet ir saugesnį donorinio organo pristatymą.

Tam, kad sudėtingas organų donorystės ir transplantacijos procesas vyktų sklandžiai, negailėdami jėgų dirba daugybė specialistų: gydytojai anesteziologai-reanimatologai, chirurgai, laboratorijų specialistai, slaugytojai, Greitosios pagalbos vairuotojai, Policijos pareigūnai ir visuomenė.

Nors Lietuvoje yra beveik 48 tūkstančiai žmonių, išreiškusių pritarimą organų ir audinių donorystei bei užpildžiusių sutikimo formą Donoro kortelei gauti, tam turi pritarti ir mūsų artimieji. Todėl labai svarbu, kad jie žinotų apie jūsų apsisprendimą dėl organų ir audinių donorystės – skirkime laiko šiam pokalbiui, kuris kažkam gali išgelbėti gyvybę ar pagerinti gyvenimo kokybę.

Šiuo metu transplantacijų laukia beveik 300 žmonių. Tame tarpe: 80 – inksto, 22 – širdies, 3 – plaučių, 3 – širdies-plaučių komplekso, 34 – kepenų, 1 – kasos-inksto komplekso, 153 – ragenų transplantacijos. Iš jų – 6 vaikai.

Sutikimą galima užpildyti internetu https://ntb.lt, Nacionaliniame transplantacijos biure, per renginius, kuriuose dalyvauja Biuro darbuotojai, taip pat – vaistinėse, pas šeimos gydytojus ar kraujo centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją