Tačiau be kempinėlių ir lentelių itin nešvari gali būti... virtuvės kriauklė. Tinkamai jos neprižiūrint, dėl to galite užsikrėsti per maistą plintančiomis ligomis.
Virtuvės kriauklėje skalaujami maisto produktai, plaunami puodai ir keptuvės, indai ir lentelės, kurios neretai liečia žalią mėsą ir žuvį. Tai – vienas iš būdų, kaip kriauklėje gali atsirasti per maistą plintančių ligas sukeliančių bakterijų, rašoma Jungtinių Valstijų Žemės ūkio ministerijos puslapyje (angl. U.S. Departament of Agriculture). Jei nesilaikoma tinkamų maisto ruošimo saugos priemonių, šios bakterijos gali užkrėsti maistą ir žmones.
Viename tyrime dalyviai ruošė pusryčių patiekalą iš žalios mėsos ir kiaušinių, taip pat ruošė vaisių salotas, kurioms naudojo melioną. Baigus ruošti maistą, ištirti visi virtuvės paviršiai ir pastebėta, kad labiausiai užteršta buvo virtuvės kriauklė.