A. Kairys

16 straipsnių

www.5braskes.lt

Pirmąjį rugpjūčio šeštadienį visame pasaulyje minima garstyčių diena. Tai puiki proga prisiminti, pasak kulinarų, nuvertintą ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusį prieskonį. Klaidingai manoma, kad garstyčios dera tik su pieniškomis dešrelėmis – jomis gardinama įvairi mėsa, s...

5braskes.lt

Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai. Kol dauguma žmonių neranda vieningo atsakymo, kulinarai tikina, kad pomidorų padažas ir kečupas yra lyg pusbroliai – panašūs, tačiau su keletu skirtumų. Kokie jie?

Iki Velykų liko tik kelios dienos ir lietuviai jau pradėjo rūpintis, ką patieks ant stalo. Kad pagrindiniu maistu taps margučiai, abejonių nėra, tačiau ką dar Lietuvos gyventojai gamina svarbiausiai pavasario šventei ir be kokių patiekalų neįsivaizduoja šventinio stalo?

Vėgėlės vieniems gardus delikatesas, kitiems šiurpą varančios į gyvates panašios žuvys. Panašu, kad pirmųjų yra daugiau, nes žiemą jos tampa vienu iš pagrindinių brakonierių taikinių. Sustiprinus nerštaviečių apsaugą ir tikslingai vykdant įžuvinimą šie ištekliai šiek tiek atsikūrė, bet inspektoriai ...

Inga Smalskienė

Medžiotojai tvirtina, kad Panevėžio rajone iššaudė 85 procentus šernų, tačiau Panevėžio rajono savivaldybei ūkininkai kaip skundėsi, taip tebesiskundžia šių knyslių daroma žala.

Rūta Levickaitė

Į Baltijos jūrą įvažiuojantis tepaluotas traktorius, tempiantis į krantą žvejų valtį, pašiurpino prie jūros laiką leidusius poilsiautojus. Apie tai pranešusi skaitytoja klausė, ar transportas, įvažiuojantis į jūrą ir vizualiai techniškai netvarkingas, neteršia ir taip nuolat „užterščiausia“ vadinamo...