Faktas: Europa sensta, ir Lietuva nėra graži išimtis, tad turime stengtis, kad kiekvienas iš mūsų kuo ilgiau liktume aktyvūs visuomeniniame gyvenime ir darbo rinkoje nepriklausomai kiek mums metų. Kaip dabar jaučiasi vyresnis žmogus mūsų šalyje, ko jam trūksta, kad būtų patenkintas gyvenimu, ir kuo ...
A. Kairys
16 straipsnių
Leidimo su įslaptinta informacija dėl ryšių su verslo koncernu „MG Baltic“ negavęs Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Andrius Kairys perkeltas į žemesnes pareigas.
Labiausiai lietuviams mūsų šalyje trūksta visai ne pinigų – taip parodė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ 2018 m. spalio 5–14 dienomis vykdyta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa.
Savaitgalį eidamas 84-uosius metus mirė buvęs Seimo narys Antanas Kairys.
Pirmąjį rugpjūčio šeštadienį visame pasaulyje minima garstyčių diena. Tai puiki proga prisiminti, pasak kulinarų, nuvertintą ir skurdžios virtuvės pagardo etiketę nepelnytai užsitarnavusį prieskonį. Klaidingai manoma, kad garstyčios dera tik su pieniškomis dešrelėmis – jomis gardinama įvairi mėsa, s...
Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai.
Vieniems pomidorų padažas ir kečupas – vienas ir tas pats. Kitiems – du skirtingi gaminiai. Kol dauguma žmonių neranda vieningo atsakymo, kulinarai tikina, kad pomidorų padažas ir kečupas yra lyg pusbroliai – panašūs, tačiau su keletu skirtumų. Kokie jie?
Keičiantis kartoms, keičiasi ir skonis. Dar neseniai retas lietuvis atpažindavo jalapeną ar karį, o šiandien mėgaujasi triufeliais ir ančiuviais, o šalia mėsos su bulvėmis prisimena ir „kažką vegetariško“. Kulinarijos specialistų teigimu, su Nepriklausomybės atkūrimu į Lietuvą plūstelėjo naujų skoni...
Iki Velykų liko tik kelios dienos ir lietuviai jau pradėjo rūpintis, ką patieks ant stalo. Kad pagrindiniu maistu taps margučiai, abejonių nėra, tačiau ką dar Lietuvos gyventojai gamina svarbiausiai pavasario šventei ir be kokių patiekalų neįsivaizduoja šventinio stalo?
Šventinis stalas – ne tik gardūs patiekalai. Jis neįsivaizduojamas be dekoro detalių – gėlių, žvakių, spalvingų servetėlių bei įvairaus dydžio ir formų statulėlių, kurios stalui suteikia elegantiškumo.
Lietuvos gyventojai skeptiškai vertina savo galimybes susitaupyti pensijai.
Vėgėlės vieniems gardus delikatesas, kitiems šiurpą varančios į gyvates panašios žuvys. Panašu, kad pirmųjų yra daugiau, nes žiemą jos tampa vienu iš pagrindinių brakonierių taikinių. Sustiprinus nerštaviečių apsaugą ir tikslingai vykdant įžuvinimą šie ištekliai šiek tiek atsikūrė, bet inspektoriai ...
Medžiotojai tvirtina, kad Panevėžio rajone iššaudė 85 procentus šernų, tačiau Panevėžio rajono savivaldybei ūkininkai kaip skundėsi, taip tebesiskundžia šių knyslių daroma žala.
Į Baltijos jūrą įvažiuojantis tepaluotas traktorius, tempiantis į krantą žvejų valtį, pašiurpino prie jūros laiką leidusius poilsiautojus. Apie tai pranešusi skaitytoja klausė, ar transportas, įvažiuojantis į jūrą ir vizualiai techniškai netvarkingas, neteršia ir taip nuolat „užterščiausia“ vadinamo...
Ar norėtumėte pamatyti vietą, kurioje gaminamas kečupas ir majonezas?
Prieš penkerius metus įvykusios nelaimės Šyšos upėje kaltininkai vis dar neišaiškinti. Kol užsitęsę teismų procesai negali padėti taško šios istorijos pabaigai, upei padaryta 2,3 mln. litų žala lieka neatlyginta.