Aguročiai

13 straipsnių

Agurotis (lot. Cucurbita pepo var. giraumontia) – paprastojo moliūgo (Cucurbita pepo) kultūrinis varietetas[1]. Kultivuojamas visame pasaulyje.

„Mes visi po truputį mokėmės, kažko ir kažkaip“, – rašė Aleksandras Puškinas. Tačiau vargu ar šis klasikas galvoje turėjo daržininkystę, nors ir ją reikia nuo kažko pradėti. O pradėti geriausia nuo garantuoto ir lengvai pasiekiamo rezultato.

Ar žinote, kad mišrus sodinimas gali išspręsti darže nemažai problemų? Pavyzdžiui, kopūstai ilgai auga ir užima nemažai vietos lysvėse. Jei šalia kopūstų 30-40-ą dieną pasėsite ridikėlių, nuimsite du derlius iš vienos vietos. Jei šalia kopūstų pasėsite serenčių, amarai nepuls kopūstų, nes nemėgsta s...

Aguročiuose yra vitaminų A ir C, kalio, kalcio, geležies, magnio ir kitų naudingų medžiagų. Jų maistinės skaidulos absorbuoja toksinus, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Ši daržovė yra nepakeičiamas dietinis produktas. Puiku tai, kad auginti aguročius nėra labai sudėtinga.

„Mes visi po truputį mokėmės, kažko ir kažkaip“, - rašė Aleksandras Puškinas. Tačiau vargu ar šis klasikas galvoje turėjo daržininkystę, nors ir ją reikia nuo kažko pradėti. O pradėti geriausia nuo garantuoto ir lengvai pasiekiamo rezultato.

Iš šviežių aguročių galima pagaminti daugybę patiekalų. Juos galima kepti, įdaryti, troškinti, sutarkuoti į keksus, į blynelius, gaminti piurė, o ją dėti į blynelius ar duoną... Pirkdami aguročius, rinkitės nedidelius, sunkius, su blizgančia žieve ir ryškia kotelio žyme.