Aitrioji paprika

65 straipsnių

Raudonasis pipiras (dar vadinami čili pipirais) – aštrių prieskonių grupė, pipirų rūšis, gaminama iš bulvinių šeimos (Solanaceae) paprikos genties (Capsicum) augalų. Aštrumą jiems suteikia medžiaga kapsaicinas.

Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...

Gabrielė Grinkaitė

Mažame miestelyje Panevėžio rajone, Naujamiestyje, su Simona Kergyte-Steponavičiene susitinkame jau vakarėjant, prie jos visai naujai pastatyto šiltnamio. Tokią vietą pasirinkome neatsitiktinai – 26 metų mergina dabar čia praleidžia didelę dalį savo laisvo laiko. Ir tikisi, kad ateityje čia galės bū...