Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...
Aitrioji paprika
65 straipsnių
Raudonasis pipiras (dar vadinami čili pipirais) – aštrių prieskonių grupė, pipirų rūšis, gaminama iš bulvinių šeimos (Solanaceae) paprikos genties (Capsicum) augalų. Aštrumą jiems suteikia medžiaga kapsaicinas.
Bulvytės su pagardais – puikus vasariškas patiekalas. Tiek namuose, tiek iškyloje bulvytes ir gaivias daržovių salotas pagaminsite greitai ir lengvai. Bulvytes su pagardais patiekite iškart, kai paruošite.
Jei dar nebandėte, būtinai paragaukite vištienos sriubos su kokosų pienu. Pikantiško skonio sriuba nustebins savo turtingais poskoniais. Vištienos sriuba su kokosų pienu – maža šventė jūsų virtuvėje.
Mažame miestelyje Panevėžio rajone, Naujamiestyje, su Simona Kergyte-Steponavičiene susitinkame jau vakarėjant, prie jos visai naujai pastatyto šiltnamio. Tokią vietą pasirinkome neatsitiktinai – 26 metų mergina dabar čia praleidžia didelę dalį savo laisvo laiko. Ir tikisi, kad ateityje čia galės bū...
Sulaukus netikėtų svečių ar norint greito, bet skanaus patiekalo – takai su vištiena. Šiltas patiekalas, kurį pagaminsite per 15 minučių. Takai skanūs ir atvėėsę.
Jei pusryčiams pasigaminsite juodos duonos skrebutį su avokadu, mėgausitės ne tik sočiu, bet ir sveiku patiekalu. Tai ir itin skanus valgis. Juodos duonos skrebutį su avokadu patiekite uždėję ant viršaus smulkintos paprikos ir citrinos skiltelę.
Kruasano sumuštinis su vištiena – vienas iš pasiūlymų šventiniam stalui ar laukiant svečių. Paruošiama greitai, o gardu – neišpasakytai. Kruasano sumuštinis su vištiena valgys ir vaikai.
Trijų skonių vakarėlis Jūsų iškylai – čia savo mėgstamą patiekalą atras ir vegetarai, ir sojų mėgėjai, ir šviesios mėsos mylėtojai. O lengvam ir saldžiarūgščiam užkandžiui Alfas Jums pasiūlys netikėtą, bet nepaprastai skanų grybų ir braškių derinį.
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi saldžių bulvių, morkų ir imbiero sriubos receptu.
Vargu, ar daug suklystume sakydami, kad Izraelio virtuvė patenkintų net ir prisiekusio gurmano įgeidžius. Skonių įvairovė, liesieji baltymai, begalė daržovių ir šviežių žalumynų – tai ypatumai, kuriuos būtinai paminėtume prireikus ją apibūdinti.